Kaupan simat vertailussa – mikä on pahin sokeripommi?

Vappuna juodaan perinteisesti kuplivaa, sitruunaista simaa. Makuja.fi vertaili kauppojen valmissimat puolestasi!

Makuja.fi vertaili kaupan valmissimojen ravintosisältöjä. Vertailu paljasti, että simat eivät poikkea suuresti sisällöltään, mutta pieniä eroja löytyi kuitenkin sokeri- ja alkoholipitoisuuksista. Lasillinen (2,5 dl) simaa sisältää sokeria keskimäärin 25 grammaa, eli juoma ei ole paras vaihtoehto esimerkiksi diabeetikoille.

Eniten sokeria ja kilokaloreita oli Sinebrychoffin aidossa juhlasimassa. Kevyin sima oli Spring Alkoholiton sima, jossa oli kolmasosa vähemmän kilokaloreita, kuin Sinebrychoffin simassa.

1. Marli Perinteinen Sima

Marlin Perinteinen sima on yksi Suomen suosituimmista simoista. Juomassa on 0,8 prosenttia alkoholia, ja se on valmistettu vedestä, sokerista, rypäle- ja valkoherukkatäysmehutiivisteestä, hunajasta ja sokerisiirapista. Lisäksi juomassa on happamuudensäätöaineita, hapettumisenestoaineita ja säilöntäaineita.

Ravintosisältö/100 millilitraa:

Energiaa 46,5 kaloria

Rasvaa 0 grammaa

Sokeria 10 grammaa

Suolaa 0 grammaa

2. Mehukatti Sima

Mehukatti Sima on kokonaan alkoholitonta, joten se sopii hyvin lapsiperheiden vappujuhlaan. Se sisältää vettä, sokeria, rypälemehutiivistettä ja hunajaa. Juomassa on myös happamuudensäätöaineita, hapettumisenestoaineita ja säilöntäaineita.

Ravintosisältö/100 millilitraa:

Energiaa 42 kaloria

Rasvaa 0 grammaa

Sokeria 10,2 grammaa

Suolaa 0 grammaa

3. Spring alkoholiton sima

Juoma sisältää lähdevettä, sokeria, fariinisokeria, sitruuna- ja omenatäysmehutiivistettä, sokerisiirappia ja säilöntäaineita. Myös tämä sima on turvallinen vaihtoehto lapsille.

Ravintosisältö/100 millilitraa:

Energiaa 36 kcal

Rasvaa 0 grammaa

Sokeria 9 grammaa

Suolaa 0 grammaa

4. Sinebrychoff aito juhlasima

Sinebrychoffin sima on valmistettu käymisteitse, joten siinä on alkoholia 0,7 prosenttia. Se on valmistettu vedestä, sokerista ja sitruunamehutiivisteestä. Juomaan on lisätty säilöntäaineita ja askorbiinihappoa. Tässä juomassa on kaunis ja värikäs etiketti, joten se sopii kauniisti vappupiknikille.

Ravintosisältö/100 millilitraa:

Energiaa 50 kaloria

Rasvaa 0 grammaa

Sokeria 11,9 grammaa

Suolaa 0 grammaa

5. Hommanäsin aito kotisima

Vertailun ainoa sima, joka on täysin lisä- ja säilöntäaineeton. Hommanäsin kotisima on valmistettu perinteisellä käymismenetelmällä. Se sisältää vettä, sokeria, fariinisokeria, sitruunaa, hiivaa ja rusinoita. Hommanäsin simaa ei ole myöskään hiilihapotettu teollisesti, vaan sen sisältämät kuplat ovat syntyneet käymisprosessin myötä.

Tuotteesta ei ole saatavilla sen ravintosisältöä. Alkoholia siinä on alle 0,5 prosenttia.

6. Vip Perinteinen Sima

Vip perinteinen sima sisältää sokeria, vettä, omenatäysmehua ja omenaviiniä. Lisäksi siinä on happamuudensäätöaineita, hapettumisenestoaineita ja säilöntäaineita. Juoman alkoholipitoisuus on noin 0,7 prosenttia.

Ravintosisältö/100 millilitraa:

Energiaa 49 kaloria

Rasvaa alle 1 gramma

Sokeria 10 grammaa

7. Kotona tehty sima

Itsetehty sima tuo vapputunnelman kotiin jo hyvissä ajoin etukäteen. Siman sokerisuutta voit luonnollisesti säädellä itse, jos jaksat valmistaa simasi kotiolosuhteissa.

Kotitehdyn siman energiasisältö/100 millilitraa, arvio:

Energiaa 44 kaloria

Rasvaa 0 grammaa

Sokeria 10 grammaa

Suolaa 0 grammaa

Mikä sima maistuu parhaimmalta? Makuja.fi maistoi ja vertaili viime vuonna kaupan simat:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat