Kaupan pihassa ammuttiin laukaus: Yksi henkilö loukkaantui vakavasti Valkeakoskella – poliisi otti kolme epäiltyä kiinni kesken pakomatkan

Poliisi selvittää Valkeakosken ampumavälikohtauksen motiivia ja tapaukseen kytkeytyvien henkilöiden yhteyttä toisiinsa. Yksi henkilö loukkaantui tapauksessa vakavasti.

– Tapahtumien kulkua parhaillaan selvitetään ja kuulusteluja käynnistellään, kertoo rikoskomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista.

Poliisi on pidättänyt kolme henkilöä epäiltynä teosta.

– Tapahtumapaikalta tuli soitto hätäkeskukseen ja ilmoitus paikalta poistuneesta autosta. Poliisi sai sitten havainnoin tällaisesta autosta, Nieminen kertoo kiinniotosta.

Epäillyt olivat henkilöautolla matkalla kohti Tamperetta Valtatie 130:tä pitkin. Niemisen mukaan pidätys tehtiin Marjamäen liikenneympyrän kohdalla Lempäälässä.

Ampumavälikohtaus tapahtui eilen iltayhdeksältä Valkeakosken Salen pihassa.

Yksi laukaus ammuttiin

Nieminen ei kommentoi, millaisia vammoja loukkaantunut henkilö sai. Hänen mukaansa vammat ovat vakavia ja jopa hengenvaarallisia. Loukkaantunut toimitettiin eilen Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Niemisen mukaan tapahtumapaikalla ammuttiin yksi laukaus.

– Muut paikalla olleet henkilöt eivät alustavan tiedon mukaan olleet vaarassa, Nieminen sanoo.

Tapahtumapaikalla oli poliisin mukaan useita henkilöitä.

Tutkitaan tapon yrityksenä

Niemisen mukaan poliisi selvittää nyt, tunsivatko tapaukseen osalliset henkilöt toisiaan ja mikä oli teon motiivi.

Tekoa tutkitaan tapon yrityksenä.

– Se on kysymys, joka tarkentuu tutkinnan aikana, kun tiedetään yksityiskohtia tarkemmin. Voi olla, että nimike muuttuu, mutta tällä nimikkeellä se on kirjattu, Nieminen sanoo.

Nieminen ei kommentoinut tapaukseen liittyvien henkilöiden ikää tai sukupuolta.

Lue myös:

    Uusimmat