Kaunistelu on valehtelua – rakkausvalmentajan neuvot nettideittailuun

Toimittaja ja love coach Mia Halonen neuvoo sinkkuja etsimään seuraa netistä.

Aikuisiällä uusien sosiaalisten kontaktien solmiminen voi tuntua hankalalta. Toimittaja ja love coachMiaHalosen mukaan kaikissa kaupungeissa on mahdollisuus tavata ihmisiä, vaikka joskus kuuleekin valitusta siitä, ettei Helsingin kaltaisessa suurkaupungissa tutustu ihmisiin.

Halosen mukaan Internet on ihmisten tapaamiseen oiva apuväline. Monella nettimaailmaan astumiseen on kuitenkin iso kynnys. Rakkausvalmentaja voi auttaa nettideittiprofiilin kasaamisessa; hänen kanssaan voi miettiä, millainen teksti tai kuva toimivat.

– Monet eivät laita kuvaa, mutta silloin lukijalle tulee heti sellainen olo, että tällä on varmaan jotain salattavaa, tää on varmaan ihan hirveän näköinen. Ehkä se on viidellä eri profiililla täällä eikä viitsi laittaa kuvaa, koska siitä tunnistaa, Halonen kuvailee.

– Ja sitten mietitään, että minkälainen kuva: kannattaako olla sellainen, että olet kännissä aurinkolasit päässä vai kannattaako olla sellainen, missä olet suunnilleen sen näköinen kuin millaisena tulisit treffeille.

Halosen mukaan kuvan tulisi olla iloinen ja elämänmyönteinen. Elämänmyönteisyys on hänen mielestään muutenkin ykkösjuttu, sillä ihminen hakee kumppania, joka osaa ottaa vastoinkäymiset vastaan hyvin eikä ala panikoida ja manata kohtaloaan.

Mitä profiiliin sitten kannattaa kirjoittaa? Se riippuu ihmisessä. Deittiprofiilissa tulee olla rehellinen itsestään ja ominaisuuksistaan. Esimerkiksi ruumiinrakenteestaan tulee puhua totuudenmukaisesti.

– En missään tapauksessa kannata minkäänlaista valehtelua. Ihmiset, joilta voisi ottaa 20 kiloa pois eivätkä he silti olisi alipainoisia, väittävät olevansa hoikkia. Se on sellainen asia, joka paljastuu saman tien ensimmäisillä treffeillä. Kaunistelu on valehtelua. Siitä tulee sellainen olo, että mistä muusta tämä on valehdellut?

Rakkausvalmentajan kanssa voi pohtia myös, mitä itsellä olisi annettavaa.

Kohtalon armoilla?

Kumppanin löytymisen eteen kannattaa nähdä vaivaa, ja asioille täytyy itse tehdä aktiivisesti jotakin.

– Eiväthän ihmiset ajattele työpaikoistaankaan niin, ettei minun tarvitse hakea tai etsiä työpaikkaa, kyllä se oikea työpaikka tulee vastaan, jos on tullakseen. Tai oikea asunto. Ihmiset ovat hyvin määrätietoisia siinä, että me tarvitaan yksi huone lisää tai tältä alueelta, kun tässä on koulu. Ollaan hyvin määrätietoisia ja järjestelmällisiä muissa asioissa, mutta sitten, kun pitää löytää itselle sopiva kumppani, niin ollaankin ihan kohtalon huomassa, Halonen kuvailee.

– Sitten monella jää hyvä elämä jakamatta. Tutkimusten mukaan aviossa olevat ihmiset ovat keskimäärin onnellisempia, terveempiä, ja paremmin toimeentulevia. Moni sellainen, ketä olen valmentanut, on mennyt ensimmäistä kertaa nettiin, ja onkin sitten sanonut, että miksen tehnyt tätä jo viisi vuotta sitten. Hyvät ihmiset menevät hukkaan. Ei meistä kukaan tule nuoremmaksi.


Lue myös:


AVA on myös Twitterissä! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja