Kauniit ripset vaativat mascaraa – tällainen on hyvä ripsiväri

Kauneusvinkit-sivuston kyselyssä udeltiin lukijoiden ripsiväritottumuksia. Suurin osa vastaajista kertoi luottomeikkeihinsä kuuluvan joko tuuheuttavan tai pidentävän ripsivärin. Lue perustelut!

Kauneusvinkit -sivusto kysyi lukijoiltaan, millaista ripsiväriä he suosivat silmiä meikatessaan. Likemmäs 1700 vastauksesta 43 prosenttia kertoi haluavansa tuuheuttavan ripsivärin, 40 prosenttia pidentävän ja 17 prosenttia erottelevan.

Lue, miten ripsivärivalintaa perusteltiin!

Runsautta ripsiin

Valtaosa, 43 prosenttia, halusi ripsivärin, joka toi tuuheutta katseeseen. Osa perusteli vastaustaan kertomalla, ettei meikannut näyttääkseen luonnolliselta, vaan saadakseen dramaattisen katseen. Tuuheiden ripsien mainittiin myös sopivan erityisesti kehystettyyn, eli silmälasilliseen, katseeseen.

– Harvemmin meikkaan näyttääkseni luonnolliselta, omat ripseni erottuvat ilman ripsiväriäkin. Ripsiväriltä odotan wau-efektiä: paksuja, runsaita, mustaakin mustempia nukkeripsiä. Paakut eivät kuitenkaan ole kivoja, ja sellaisia ripsareita, jotka antavat kaiken tämän ilman paakkuja, on aika vähän.

– Omien onnettomien ripsieni vuoksi otin ripsipidennykset – allergiareaktio seurauksena. Lähti jatkot ja omat, joten tuuheutta kaipaisin kipeästi...

– Kun on pitkät, mutta "harvat" ripset, tuuheuttava ominaisuus ripsivärissä on ehdoton.

– Tuuheat ripset ovat kauniin ja runsaamman näköiset.

– Haluaisin hennot ripset tuuheammiksi. Käytän silmälaseja.

– Ripseni ovat melko pitkät ja taipuisat luonnostaankin – mutteivat tuuheat. Kun löytäisin herkille ja vuotaville silmilleni ko. ominaisuuksilla varustetun vedenkestävän ripsivärin, olisin todella tyytyväinen! Olen kokeillut ja etsinyt jo vuosia...

– Ripsivärin pitää tehdä silmistä kissamaiset!

– Vanhemmiten ripset ohenevat ja kaiketi harvenevatkin. Korostaa mukavasti vanhemmankin naisen katsetta.

– Tuuheus on tärkeintä, koska se korostaa ripsiä. Ilman ripsiväriä silmät ovat kuin juuri herätessä.

Pitkinä ripset ovat kauneimmillaan

40 prosenttia vastaajista kaipasi silmiä meikatessaan mascaraa, jonka avulla omien ripsien mittaa saatiin pidennettyä. Syyksi mainittiin muun muassa jo omasta takaa tuuheat ja paksut ripset.

– Ripset ovat itselläni tuuheat, mutta haluan niihin lisää väriä ja värillä pituutta.

– Pidentävä. Siksi, että osa ripsistäni on lyhyitä. Saisin pidentämällä myös tuuheutta.

– Minulla on tuuheat ja paksut silmäripset, ja jos ne vielä saisi pidemmiksi, ei tarvitsisi pilata ripsiä ripsipidennyksillä.

– Ripseni ovat "töpöt" ja hukkuvat silmälasien taakse.

– Suomalaiset hiukset ja ripset ovat yleensä vaaleat ja ohuet, ripset myös lyhyet. Hyvällä ripsivärillä voi lisätä ripsien pituutta huomattavasti.

– Mielestäni pitkät ripset ovat makeat. Ne vain ovat kauneimmat. Riippuu tietysti silmistä, ja jos silmät ovat pienet ja syvällä, ei pidentävä ripsiväri ole ehkä silloin paras mahdollinen.

Ei "klönteille"!

17 prosenttia vastaajista kaipasi ripsiväriä, joka erotteli ripset. Syyksi kerrottiin, että erotellut ripset ovat siistit ja kauniit, kun ne eivät ole paakuissa. Hyvin eroteltuja ripsiä pidettiin myös tuuheamman näköisinä.

– Mielestäni on todella hankala löytää oikeasti hyvin erotteleva ripsiväri. Minulla on luonnostaan pitkät ja tuuheat ripset ja todella monet ripsivärit vain värjäävät ja liimaavat ripset yhteen. Turhan monet ripsivärit, joita jopa mainostetaan erottelevina ripsiväreinä, eivät todellakaan toimi erottelevasti!

– Arkimeikiksi riittää usein pelkkä ripsien taivutus ja ehkä vähän kajalia, mutta jos haluan näyttää tyrmäävän hyvältä, käytän ripsaria, joka tekee kaiken: pidentää, erottelee ja tuuheuttaa. Luonnostaan pitkät ja tummat ripseni ovat aika hennot laadultaan, joten kovin paksut töhnät vain liimaavat ne toisiinsa kiinni ja vetävät suoriksi piikeiksi.

– Ei klimppisilmät näytä kauniilta. Niitä vain käyttää aivan liian moni nuori nainen.

– Ripset ovat siistit, eivätkä paakkuiset.

– En ole huomannut todellista pidentävää tai tuuheuttavaa vaikutusta. Jos ripivärissä on hyvä harjaosa, niin erottelu onnistuu hyvin, eivätkä ripset näytä suurelta klöntiltä.

– Valitsin näin, koska inhoan "hämähäkkiripsiä". En halua erotella ripsiä nuppineulalla. Omissa ripsissä riittää kyllä pituus.

– En koe tarvitsevani tuuheampia enkä pidempiä ripsiä. Mielestäni on kaikkein tärkeintä, että ripsiväri on siististi ja tasaisesti levittynyt ripsilleni. Tuuheuttavat ripsivärit ovat mielestäni usein suttuisen näköisiä. Mitä luonnollisempi look, sitä parempi ripsiväri.

– Ripseni ovat pitkät ja runsaat, joten erottelukyky on oleellinen ominaisuus.

– Erotteleva erottelee ja ripset tosiaan näyttävät tuuheammilta. Jos ripset ovat klöntissä, näyttää kuin ripsiä olisi vähemmän.

– Erotteleva ripsiväri saa automaattisesti ripset näyttämään tuuheammilta, silti ne pysyvät luonnollisen näköisinä. Tuuheuttavat ripsivärit monesti ovat klönttisiä ja karisevia. Pidentävä ripsiväri toimii vain mainoksissa!

– Minulla on kohtuu pitkät ripset, ja mikäli ripsiväri on oikein tuuheuttava, värjäytyy luomen yläosa mascarasta. Tämä tapahtuu tosin vain toisessa silmässä, joten epäilen, että ripset ovat eri pituiset kuin toisessa silmässä.

– Minulla on jo aika pitkät ripset ja haluan, että ripsiväri erottelee ripset, eikä tule "paksuja klönttejä", joissa monta ripseä yhdessä kiinni. Mielestäni erotellut ripset ovat paljon nuorekkaammat, eivätkä suttuiset niin kuin usein ikäisilläni 47-vuotiailla naisilla.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja