Kauneutta Suomen luonnosta – näin eroon selluliitista

Suomen luonto tarjoaa hoitavia ja hemmottelevia keinoja kauneudenhoitoon. Mutta mikä saa aineenvaihdunnan liikkeelle ja tuhoaa selluliittia?

Terveet elämäntavat, hyvä ruokavalio ja säännöllinen liikunta kuuluvat jokaisen itsestään välittävän ihmisen elämään. Suomalaisilla on kaikkien näiden lisäksi ulottuvillaan upea luonto jokamiehen oikeuksineen. Kuka tahansa saa hyödyntää luonnon tarjoamia antimia lautasellaan tai vaikka kaundeudenhoidossa.

Luontaistuotteista löytyy runsaasti kukkia, marjoja ja hedelmiä. Kesän ehdottomia luontaistuotteita ovat ruusu, koivu, vadelma, mansikka ja hunaja. Kulttuuri- ja naishistoriaan keskittynyt filosofian maisteri Mari Kiistala esittelee teoksessaan Ruusuvettä ja koivunlehtiä erilaisia kauneudenhoitoreseptejä, joissa on käytetty luonnon omia raaka-aineita. Nyt Kiistala kertoo AVAlaisille tehokkaat vinkit kesäiseen kasvojenhoitoon.

Kasvojen puhdistus

Kasvojen puhdistukseen sopii erinomaisesti esimerkiksi hunaja.

– Sekoita hunajaa ja jogurttia, sekä hieman kuorivia, raapivia ainesosia. Itse olen käyttänyt hätätilassa kauraryynejä. Kun niistä tekee seoksen ja hankaa iholla, epäpuhtaudet lähtevät, neuvoo Kiistala.

Jos kasvoilla on paljon meikkiä tai esimerkiksi vahvaa meikkivoidetta, ei luomutuotteilla kannata lähteä meikkiä irrottelemaan. Hunajajogurttiseos sopii nimenomaan miedoksi puhdistusaineeksi.

Kasvohöyrytys

Luonnosta löytyy myös kesäinen ja juhannusmainen kasvojen höyrytyskeino.

– Keitä vesi kiehuvaksi, laita se kulhoon ja tiputa mukaan erilaisia kukkia. Luonnosta löytyy vaikka mitä ihanaa, kuten puna-apilaa ja maitohorsmaa. Koivun lehdet ovat myös ihanan eteerisiä. Höyryttele kasvoja veden yläpuolella.

– Myös tuoksuorvokit sopivat höyrytykseen. Mökillä kävellessä löytyvät pienet siniset orvokit toimivat hyvin höyrytyksessä.

Samoista kasveista saa valmistettua myös uutteen kasvovedeksi. Silloin kukkien kannattaa antaa olla vedessä 15 minuuttia, jonka aikana veteen valuu hoitavia aineita. Kasvoveden valmistuksessa on syytä huomioida kukkien puhtaus. Älä siis poimi kukkia tienvarsilta, joilla kukat saattavat olla pölyisiä.

Koivu poistaa nesteitä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa

Ihana koivu sopii hyvin myös kylpyyn.

– Laita kylpyammeeseen pari kourallista koivunlehtiä ja valuta kuumaa vettä päälle. Anna veden viiletä ja hyppää itse sekaan. Saat ihanan tuoksuisen kylvyn. Koivu on myös aineenvaihduntaa kiihdyttävä tuote, jota käytetään teollisissa tuotteissa selluliitin poistoon. Koivu nopeuttaa lymfanesteen kiertoa ja poistaa nesteitä. Jos siis haluat keventää oloa, se onnistuu hyvin koivulla.

Tällä hetkellä trendikkäitä tuotteita ja raaka-aineita ovat kahvi, tyrni ja kaakao. Niissä on huomattu olevan hoitavia flavonoideja, jotka hidastavat ikääntymistä vaikuttaen hidastavasti solujen hapettumisprosessiin.

Hemmotteleva kasvonaamio

Tämän hetken trendikäs tuote on kaakao. Kasvojen viimeistelyyn sopiikin hyvin kaikille ihotyypeille sopiva suklaanaamio.

– Naamioon tulee ruokalusikallinen hunajaa ja noin kaksi ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta, riippuen hunajan koostumuksesta ja siitä, kuinka juoksevaa se on. Lisää joukkoon teelusikallinen kermaa. Sekoita aineista tasainen massa, jonka pystyy levittämään puhtaille kasvoille. Rentoudu naamio kasvoillasi 10–20 minuutin ajan ja poista lämpimällä vedellä.

– Naamio on niin jumalattoman hyvä, että se tekisi mieli nuolla pois. Jäljelle jääneen voiteen voikin syödä purkista.

Naamio säilyy jääkaapissa sen herkimmän ainesosan eli kerman säilymisajan verran. Käytä naamio, ennen kuin kerma happanee. Kasvovesi säilyy jääkaapissa taas helposti kuukaudenkin.

Lue myös:

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja