Kauhun tilanne: vastustaja lähti suomalaishyökkääjän töötistä hurjaan ilmalentoon – lysähti pää edellä jäähän

0:26
Fredrik Karlström lensi pelottavasti Joel Mustosen taklauksesta.

Växjön Fredrik Karlström lensi vaarallisesti pää edellä jäähän Frölundan Joel Mustosen taklauksesta Ruotsin jääkiekkoliiga SHL:ssä. Suomalaishyökkääjä Mustonen passitettiin saman tien ulos pelistä.

Tilanne nähtiin avauserän puolivälissä, kun Karlström kuljetti kiekkoa Frölundan maalin takana kohti laitaa. Mustonen seurasi ja taklasi Karlströmiä selän puolelta.

Karlström pyörähti ilmassa ja tuli vaarallisen näköisesti pää edellä jäähän. Mustoselle tuomittiin 5+20 minuutin ottelurangaistus. 

– Se. miten Karlström seisoo jaloillaan, on täysi arvoitus, C Moren kommentaattori Patrik Westerberg ruoti tilannetta.

Frölundan päävalmentaja Roger Rönnberg kävi Mustosen ulosajamisesta kuitenkin kuumana ja elehti tuomarien suuntaan vihainen ilme kasvoillaan. Rönnberg kommentoi Expressenin mukaan pelin jälkeen, ettei tilanne näyttänyt niin väkivaltaiselta ja hän ei täysin hyväksy tuomiota. Hän oli kuitenkin ilahtunut, ettei Karlströmille sattunut loukkaantumista.

Erotuomari Marcus Linde avasi episodia oikeudenjakajan silmin.

– On kaksi asiaa, jotka tekevät taklauksesta vaarallisen. Frölundan pelaajalla on kädet korkealla hänen selässään ja hän työntää niillä. Växjön pelaaja on lisäksi puoli metriä kaukalon laidasta, ja on suuri loukkaantumisriski, Linde perusteli.

Frölunda voitti ottelun lopulta lukemin 3–2. Växjön suomalaispuolustaja Teemu Eronen kirjautti tililleen syöttöpisteen ylivoimalla syntyneeseen Pontus Holmbergin 1–2-kavennukseen, jonka vierailijajoukkue värkkäsi Mustosen rangaistuksen aikana.

Mustosella on kauden seitsemästä ottelusta kasassa yksi syöttöpiste. Hän on voittanut Frölundassa kahdesti Mestarien liiga CHL:n mestaruuden ja kertaalleen Ruotsin mestaruuden. Mustonen on pelannut urallaan myös neljä ottelua miesten maajoukkueessa, joista kaksi viime kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja