Kauden parastaan pöytään lyönyt Topi Raitanen pettyi omaan suoritukseensa – "Vähän alakanttiin se meni"

Topi Raitanen paransi alkukauden vauhtiaan miesten 3  000 metrin estejuoksussa, mutta oli hieman pettynyt juoksuunsa Tshekin Ostravassa. Raitanen sijoittui kauden kotimaisella kärkiajalla 8.24,62 seitsemänneksi.

– Vähän alakanttiin se meni. Toivoin lähemmäksi 8.20:aa menevää aikaa. Alku tuntui hyvältä, mutta loppuun en vaan löytänyt viimeistä vaihdetta. Se tulee tässä viikkojen edetessä. Tärkeintä oli saada juostua ehjä estekisa, Raitanen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Raitasen tavoite on olla parhaimmillaan heinä-elokuussa. Heinäkuussa kalenterissa ovat MM-kilpailut Yhdysvaltain Eugenessa ja elokuussa EM-kilpailut Saksan Münchenissä. Huippukuntoon yltäminen edellyttää kovia kisoja.

– Yhtämittaisten vetojen jaksaminen tulee kisojen kautta. Vaikka intervallit menevät harjoituksissa hyvin, se lopullinen jaksaminen tulee vain kisoja juoksemalla, Raitanen totesi.

Kilpailun kärki veti kovaa, kun Etiopian Lamecha Girma kiirehti alle kahdeksan minuutin ajalla 7.58,68. Olympialaisten hopeamitalistin vauhti on toistaiseksi kauden parasta.

Raitanen juoksi koko matkan kohtalaisen tasaista vauhtia kakkosryhmässä. 

– Oli siinä vähän taistelua muutaman ukon kanssa kakkosryhmän hännillä. Vaihdeltiin paikkoja, mutta lopussa ei nyt vaan löytynyt jalkoja, mutta nämä ovat hyviä treenejä, Raitanen tuumi. 

Raitanen kilpailee seuraavan kerran 14. kesäkuuta Turussa Paavo Nurmen kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat