Kauas kärjestä jäänyt Sebastian Vettel ihmetteli aika-ajonsa erikoista piirrettä, vitsaili oman vauhtinsa kustannuksella – "Ainakin osallistuin"

Ferrarin Sebastian Vettel jäi kuudenneksi Iso-Britannian aika-ajoissa lauantaina. Vettelin oma aika-ajovauhti aiheutti ihmetystä saksalaiskuskissa.

Vettel jäi todella kauas kärjestä lauantain aika-ajoissa, kun Ferrarin saksalaiskuski jäi kuudenneksi 0,694 sekunnin päähän Valtteri Bottaksen kärkiajasta. Vettel ei kärsinyt aika-ajojen aikana teknisistä ongelmista, vaan kehnon vauhdin syyt löytyivät muualta.

– En vain saanut hyvää tuntumaa, enkä kaikkea parasta autosta irti. Kisavauhdin pitäisi olla parempi, mutta Mercedes on erittäin vahva ja varmasti vaikea voitettava, Vettel toteaa C Moren haastattelussa.

Huono aika-ajovauhti sai Vettelin myös vitsikkäälle tuulelle.

–  Minulla ei vain ollut vauhtia. Ainakin osallistuin, Vettel vitsailee Crash-sivuston mukaan.

Vettel löysi päivän aika-ajosuorituksestaan yhden erityisen seikan. Saksalaiskuljettajan vauhti oli hyvin samanlaista läpi aika-ajojen, vaikka yleensä ajat nopeutuvat, mitä pidemmälle aika-ajot etenevät.

– Yleensä on erittäin selkeää, että ajat nopeutuvat ensimmäisestä osiosta päätösosioon ilman mitään, mutta tänään niin ei tapahtunut. Ykkösosiossa olimme aivan yhtä nopeita kuin kolmannessa, mikä oli vähän outoa. Minulla ei ollut hyvää tuntumaa autoon, joten se ei auttanut yhtään, Vettel summaa.

Lue myös:

    Uusimmat