Nico Rosbergilta hatunnosto Valtteri Bottakselle: “Vaikeimpia paikkoja maailmassa lyödä Lewis Hamilton!”

Valtteri Bottas onnistui estämään Lewis Hamiltonilta historiallisen tempun nousta seitsemättä kertaa urallaan kotimaansa Ison-Britannian GP:n paalupaikalle. Suomalainen vei Silverstonen aika-ajon nimiinsä kuuden tuhannesosan erolla, mikä vakuutti Hamiltonin entisen tallikaverin Nico Rosbergin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
La: aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas teki virheetöntä työtä kahdella viimeisellä vedollaan, kun taas Hamilton kompastui viimeistä edellisellä kierroksella. Toinen isku oli Hamiltonilta kova, mutta sekään ei riittänyt ykköstilaan.

MM-taistelussa 31 pistettä perässä olevalle Bottakselle paalupaikka oli äärimmäisen arvokas suoritus. Hamiltonin vuonna 2016 MM-taistelussa lyönyt Nico Rosberg vaikuttui Mercedes-kuskin tempusta. Hän tietää, kuinka vaikea se oli toteutaa.

– Voin kertoa, että Lewisin lyöminen tällä radalla on yksi vaikeimmista paikoista maailmassa. Valtteri teki todella uskomatonta työtä, onnittelut siitä, Rosberg kommentoi omalla Twitter-tilillään.

– Huomisesta kisasta on tulossa jännittävä, sillä Lewis ei tule hyväksymään kakkossijaa, vai mitä? Rosberg ennakoi.

Ennen tätä päivää Bottas ei ollut yltänyt kertaakaan urallaan edes kolmen parhaan joukkoon Silverstonen lähtöruudukossa. Hamiltonille putoaminen kakkosruutuun oli sen sijaan hänelle koko uran ensimmäinen kotiradalla.

Rosberg onnistui kukistamaan Hamiltonin Silverstonessa vuonna 2014, kun britti jätti viimeisen kierroksensa kesken radan oltua liian kostea ajan parantamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat