Kimi Räikkönen pelkää moottoririkon aiheuttavan vielä vaikeuksia: “Varmaan jossain kohtaa rupeaa vaikuttamaan”

Kimi Räikkönen ei koe kauden ensimmäiseen moottoriin siirtymisen haitanneen hänen vauhtiaan Iso-Britannian F1-kisan aika-ajoissa, mutta kauden edetessä epämieluisa yllätys tuo hänen mukaansa vielä vaikeuksia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alfa Romeo joutui vaihtamaan Räikkösen autoon toisen moottorin perjantain harjoitusten välissä, kun päivän avaussessio jäi suomalaiselta kesken teknisen vian takia.

Moottorivalmistaja Ferrari vei koneen tutkittavaksi tehtaalleen Maranelloon, ja Räikkönen otti käyttöönsä kauden ensimmäisellä kolmanneksella kovassa käytössä olleen voimayksikön.

Tällä Alfa Romeo pitkitti edessä olevaa rangaistusta, sillä koko kaudeksi kuskeille on annettu käyttöönsä kolme polttomoottoria ja turboa, mutta vain kaksi elektronista ohjausyksikköä ja jarruenergiaa kierrättävää MGU-K-komponenttia.

Loputtomiin Räikkönen ei kuitenkaan voi käytetyllä koneella ajaa, joten kauden viimeiseen moottoriin on siirryttävä ennen pitkää. Sen jälkeinen vaihto tietääkin jo lähtöruuturangaistusta, mikä Alfa Romeon tapauksessa tarkoittaa melko varmasti myös pisteiden menetystä kyseisestä kisasta.

Vielä lauantaina Räikkönen ei kokenut hävinneensä moottoritilanteen takia, vaikka hän jäi tallikaverinsa Antonio Giovinazzin taakse 12:nneksi.

– Ei se vielä, mutta totta kai yksi moottori vähemmän kaudeksi. Jossain se kohtaa se varmaan rupeaa vaikuttamaan, Räikkönen totesi C Morelle.

Kaiken kaikkiaan aika-ajo oli Räikköselle melko tuskainen.

– No ei kauhean helppoa. Aika vaikeaa tuntui olevan. Muutama kierros oli ihan suht ok, hän totesi.

Lue myös:

    Uusimmat