Kauanko korjaus voi kestää? Sadoissa kännykkäsovelluksissa mellastaa paha haavoittuvuus

Jopa pahojen sovellushaavoittuvuuksien korjaamisessa saattaa kulua yllättävän kauan aikaa.

Tietoturvayhtiö FireEyen tietojen mukaan sadat Android- ja iOS-sovellukset ovat edelleen haavoittuvia kaksi viikkoa sitten paljastuneelle FREAK-hyökkäykselle. FREAK- hyökkäyksellä krakkeri voi heikentää tietojen salausta ja varastaa täten salattuja tietoja esimerkiksi jonkin ostotapahtumia tarjoavan sovelluksen yhteydessä.

Apple ja Google ovat korjanneet ongelman mobiilikäyttöjärjestelmistään, mutta tämän lisäksi myös monet sovellukset pitäisi erikseen päivittää.

FireEyen mukaan paikkaamattomia sovelluksia löyty niin rahoituksen, viestinnän, kaupankäynnin kuin lääketieteen osa-alueilta.

Teknologiasivusto Computerworld toteaa, että sovelluksia käyttävät ihmiset joutuvat riskitilanteeseen, kun niiden kehittäjät eivät paikkaa niitä riittävän nopeasti.

Viime viikolla lähes 11 000 analysoidusta Android-sovelluksesta yli 1200 oli haavoittuvia kyseiselle hyökkäykselle. iOS:n puolella yli 14 000 analysoidusta sovelluksesta lähes 800 oli haavoittuvia, jos ne olivat käytössä 8.2-versiota edeltävissä iOS-versioissa. iOS 8.2 versio korjaa melko hyvin ongelman ja tällöin vain seitsemässä tapauksessa havaittiin kyseinen haavoittuvuus.

Lue myös:

    Uusimmat