Katsomoväkivalta roihahti euro-ottelussa – kannattajat viskoivat soihtuja, seurapresidentti raivoissaan: "Olemme kurkkuamme myöden täynnä"

Ranskalaisen jalkapalloseuran OGC Nicen ja saksalaisen FC Kölnin kohtaaminen Konferenssiliigassa äityi torstaina ennen kamppailun alkua kannattajien väkivaltaiseksi katsomonujakaksi. Nicen presidentti Jean-Pierre Rivere kuvaili Allianz Riviera -stadionin tapahtumia ja ilmiötä laajemmin "sietämättömäksi".

1–1-tasapeliin päättynyt ottelu pääsi alkamaan lähes tunnin myöhässä kannattajien katsomotappelun vuoksi. Yhden henkilön kerrottiin jääneen kriittiseen tilaan. 

TV-kuvat näyttivät, miten Kölnin kannattajat lähestyivät kotijoukkueen kannattajia soihtuja heitellen. Paikallisten viranomaisten mukaan 32 ihmistä loukkaantui.

– Urheiluministerimme sen sanoi: olemme kurkkuamme myöden täynnä. Kun todistat tuollaista omin silmin, se on karmeaa, Rivere sanoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

– Ja päivää myöhemmin, hetken hengähtämisen jälkeen, kuvien näkemisen jälkeen, se on vain hirveämpää. Jalkapallossa ei ole kyse tästä. Se on sietämätöntä.

– En ole sellainen, joka jättää laivan, kun asiat eivät mene hyvin, mutta kun olet tällaisen tilanteen keskellä, tietenkin kysyt itseltäsi: 'Mitä teen täällä?'

Pariisilainen jättiseura PSG kertoi perjantaina miettivänsä oikeustoimia joitakin sen kannattajia vastaan, jotka olivat osallisena otteluun liittyneissä väkivaltaisuuksissa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on aloittanut kurinpitotoimet molempia seuroja kohtaan.

– Tuleeko rangaistuksia, koska tapahtumat sijoittuivat stadionin sisälle? Haluatteko rangaista myös kaupunkia, koska he aiheuttivat siellä paljon vahinkoa, Rivere lisäsi.

– Kärsimme tapahtumista ja teemme tietenkin valituksen poliisille.

Alapuolella olevassa twiitissä video katsomon tapahtumista.

Lue myös:

    Uusimmat