"Katsoin ulos, että ammutaanko siellä vai särkyikö ikkuna" – helsinkiläinen Anna säikähti, kun kaupasta ostettu lasinen juomapullo räjähti täysin yllättäen

Helsinkiläinen Anna säikähti, kun kaupasta ostetu juomapullo räjähti täysin yllättäen 0:25
Katso videolta: Tältä Annan räjähtänyt lasipullo näytti.

Anna osti lasisen juomapullon Clas Ohlsonilta ja se räjähti.

– Lähti tosi kova ääni, eikä tajuttu mistä se tuli. Katsoin ulos, että ammutaanko siellä vai särkyikö ikkuna.

Näin kertoo MTV Uutisiin yhteyttä ottanut helsinkiläinen Anna, joka säikähti toden teolla kotonaan kovaa pamausta.

Pienen tutkimustyön jälkeen Anna huomasi, että kova ääni lähti lasisesta juomapullosta, jonka hän oli vastikään ostanut Clas Ohlsonilta.

Ennen särkymistä nainen oli täyttänyt pullon vichyvedellä.

– Olin kaatanut pulloon kaupasta ostettua Vichyä. Oli tarkoitus ottaa pullo mukaan töihin. Pöytä oli märkä, niin tajusin että se ääni lähtikin siitä pullosta. 

Annan lähettämistä kuvista käy ilmi, että kangashuppuisen pullon pohja oli auki ja sisäosa täynnä lasinsiruja. Anna uskoo, että tilanteessa oli ilmassa katastrofin ainekset.

– Olisin voinut huomaamattani juoda lasinsiruja, pöyristynyt nainen kertoo.

"Erikoinen tapaus"

Turvallisuus ja kemikaaliviraston ylitarkastaja Jyri Pekkanen muistuttaa, että kivennäisvesi lisää painetta juomapullossa, kun hiilidioksidi vapautuu nesteen joukkoon. Hänen mukaansa paine ei ole kuitenkaan tässä tapauksessa kovin merkittävä.

"Yleisesti jos huoneen lämpöstä tai jääkaappikylmää nestettä kaataa pulloon, ei pitäisi tapahtua käytännössä mitään. Lasin pitäisi hyvin kestää."

– Yleisesti jos huoneenlämpöistä tai jääkaappikylmää nestettä kaataa pulloon, ei pitäisi tapahtua käytännössä mitään. Lasin pitäisi hyvin kestää. En tietenkään sano, etteikö se olisi mahdollista, mutta erikoisen kuulosta.

Pekkanen arvelee räjähtämisen johtuneen joko valmistusvaiheessa lasin joukkoon muodostuneista jännitteistä tai siitä, että pullo on jo valmiiksi kolhiintunut.

– Saattaa olla niin, että pullo on valmiiksi haljennut putoamisen johdosta. Pieni paineen lisäys on sitten irrottanut haljenneet palaset.

Kun tällainen reaktio tapahtuu, voi siitä Pekkasen mukaan kuulua isokin pamaus.

Pekkanen pitää ylipäätään äärimmäisen tärkeänä sitä, että tällaisissa tapauksissa kuluttaja ilmoittaa asiasta eteenpäin.

– On tärkeää ottaa heti myyjään yhteyttä, että he saavat tietoon omassa organisaatiossaan, mutta myös Tukesille, että voidaan tarvittaessa selvittää taustoja, jos on esimerkiksi valmistuksessa käynyt isompi virhe.

Oliko kyseessä maanantaikappale?

Kauppaketju Clas Ohlsonin kertoo asiakkaalle osoitetussa sähköpostissa, että kyseessä on ollut mitä ilmeisimmin "maanantaikappale", sillä heidän tietoonsa ei ole tullut muita vastaavia tapauksia juomapullon kanssa.

Clas Ohlson kertoo ilmoittaneensa tapauksesta eteenpäin sisäänostajille sekä reklamaatio-osastolle Ruotsiin.

Tämän tapaisiin tilanteisiin suhtaudumme toki aina vakavasti ja panostamme tuotteiden laatutarkkailuun"

– Jos tietoomme tulisi enemmän samanlaisia tapauksia samasta tuotteesta, niin aloitamme tietenkin jatkotoimenpiteet, jotta voimme varmistaa sen, että tuotteemme ovat mahdollisimman turvalliset. Tämän tapaisiin tilanteisiin suhtaudumme toki aina vakavasti ja panostamme tuotteiden laatutarkkailuun, kauppaketju kertoo sähköpostissa.

Katso yläpuolelta, miltä räjähtänyt lasipullo näytti.

Lue myös:

    Uusimmat