Katso tästä päivän kyselyn tulokset!

Näin Studio55:n sivuilla vastattiin kyselyyn siitä, tunnetko lääkkeesi.

Valtaosa vastaajista tiesi, mitä pillereitä vaivoihinsa popsi, sillä 84,2 prosenttia kertoi käyttämiensä lääkkeiden olevan itselle tuttuja.

– Minulla on kaksi lääkärin määräämää lääkettä ollut jo jonkin aikaa ja uskon tuntevani ne. Lisäksi luonnontuotteita, nimimerkki ferguson toteaa.

Perusteluissa annettiin myös hyviä vinkkejä, kuinka mahdollisen lääkerumban kanssa pysyy itse kartalla.

– Olen nyt 64-vuotias ja kävin tarkastuttamassa eturauhastilanteeni reilut kymmenen vuotta sitten. Minulla on siihen lääkitys, jonka avulla tilanne on pysynyt hyvin hallinnassa, ja kerran vuodessa käyn tsekkauksessa. Lisäksi käytän lääkkeitä kohonneeseen verenpaineeseen ja minulla on myös kolesterolilääkitys, joka on tällä hetkellä ilmainen, koska olen mukana laajassa ja pitkäaikaisessa tutkimuksessa. Minulla on lompakossa aina mukana laminoitu kortti, johon olen merkinnyt kaikki lääkkeeni. Suosittelen muillekin, nimimerkki santaclaus vinkkaa.

Jos lääkkeiden käyttötarkoitus ja vaikutukset ovat jääneet itselle epäselviksi, useampi vastaaja kehotti pulman kanssa painiskelevia kääntymään esimerkiksi apteekin puoleen.

– Onnekseni en tarvitse jokapäiväistä lääkitystä, ainoastaan särkypilleri PAHIMPAAN KOLOTUUKSEEN! Lääkkeistä saa myös tietoa apteekeista, kannattaa kysäistä, varsinkin jos on epätietoinen lääkkeen sopivuudesta. Vanhusten lääkkeisiin ja niiden ottamisiin on asiallista lasten perehtyä! nimimerkki revontulet neuvoo.

Joillekin käytetyt pillerit olivat kuitenkin jääneet melkoiseksi mysteeriksi. Epätietoisuus aiheutti ikävää oloa esimerkiksi nimimerkille eijap.

– Minä en kyllä tunne omia verenpainelääkkeitäni ollenkaan. Olen jo muutaman kerran pyytänyt lääkäreiltäni selvitystä niihin mutta en ole saanut. Apteekissakin sanotaan, että kaksi niistä lääkkeistä kumoaa jollakin tapaa toisensa. Syö niitä sitten hyvällä mielellä ilman pelkoa, hän valitteli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja