Mainos

Katso raju video: Poliisi pahoinpiteli putkaan tuodun – erotettiin määräajaksi, pitkä ja nuhteeton ura esti pysyvät potkut

1:04

Itä-Suomen poliisilaitos on erottanut putkassa miestä niskaan lyöneen vanhemman konstaapelin noin kahden kuukauden määräajaksi.

Käräjäoikeus tuomitsi poliisimiehen kesäkuussa pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Itä-Suomen hovioikeus ei myöntänyt asialle jatkokäsittelylupaa.

Tuomioon johtanut pahoinpitely ja virkavelvollisuuden rikkominen tapahtuivat tämän vuoden huhtikuussa Mikkelin poliisiasemalla.

Konstaapeli oli ottanut miehen kiinni ja tuonut tämän säilöön.
Konstaapeli oli lyönyt miestä kämmensyrjällä niskaan ja mies oli iskenyt huulensa poliisiaseman vastaanottotiskiin. Huuli oli auennut ja haava oli vaatinut tikkausta.

Teko olisi voinut olla peruste irtisanomiselle

Vanhemman konstaapelin määräaikaista erottamista koskevan virkamiesoikeudellisen kurinpitopäätöksen perusteluissa todetaan, että poliisimiehen teko ja erityisesti tekotapa olisivat voineet kelvata perusteiksi koko virkasuhteen irtisanomiselle.

Poliisimiestä ei kuitenkaan irtisanottu pysyvästi, sillä hän on ollut poliisina 1980-luvulta saakka, eikä hän ole uransa aikana ollut muiden virkamiesoikeudellisten toimenpiteiden kohteena. Asiaan vaikutti myös miehen oikeudessa saamien päiväsakkojen määrä.

– ... kokonaisuutena arvioiden määräaikaista virantoimituksesta erottamista on tässä tapauksessa pidettävä riittävänä seuraamuksena, asiakirjassa kerrotaan.

Määräaikainen virantoimituksesta erottaminen päättyy joulukuun lopulla. Poliisimiehen palkanmaksu keskeytetään siihen saakka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja