Katso mistä otat sairausvakuutuksen - hinnoissa suuret erot

Aikuisten sairauskuluvakuutukset yleistyvät. Vakuutusta ottaessa kannattaa olla tarkkana, sillä vakuutuksissa on suuria eroja - myös hinnoissa.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE:n mukaan yhä useampi täydentää omaa vakuutusturvaansa vapaaehtoisella sairauskuluvakuutuksella.

Sairauskuluvakuutusten suosio näkyy myös yhteydenotoissa, joiden määrä  on lähes tuplaantunut kahden vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna.

– Eniten otetaan yhteyttä sairauskuluvakuutuksen myöntämiseen ja korvauksiin liittyvissä asioissa. Myös rajoitusehdot, vakuutuksen päättyminen tai sen irtisanominen sekä vakuutusmaksujen korotukset aiheuttavat paljon kysymyksiä, FIME:n toimitusjohtaja Irene Luukkonen toteaa.

Yhteydenottojen innoittamana FIME on julkaissut oppaan sairauskuluvakuutuksen valintaa helpottamaan.

Aikuisille suunnattujen sairauskuluvakuutusten sisällöt poikkeavat toisistaan ja hintahaitari on laaja. Tavanomaisen, noin 30-vuotiaalle henkilölle suunnatun sairauskuluvakuutuksen hinta on 130 - 390 euroa yhtiöistä riippuen.

Oppaan laatinut vakuutusasiantuntija Marjo Ylönen kuitenkin muistuttaa, ettei vakuutusvalintaa kannata tehdä pelkästään hinnan perusteella. 

– Vakuutusmaksuun vaikuttaa moni tekijä, kuten vakuutuksen laajuus, hakijan ikä, asuinpaikka, vakuutusmäärä, valittu omavastuu sekä sidonnaisuus muihin vakuutuksiin, Ylönen korostaa.

Vakuutuksen ottajan kannattaa olla myös erityisen huolellinen terveysselvitystä täyttäessään. 

– Jos annetut tiedot terveysselvityksessä osoittautuvat virheellisiksi, voi vakuutusyhtiö irtisanoa vakuutuksen tai liittää siihen yksilöllisiä rajoitusehtoja, Ylönen varoittaa.





 



Lue myös:

    Uusimmat