Mainos

Katso mistä otat sairausvakuutuksen - hinnoissa suuret erot

Aikuisten sairauskuluvakuutukset yleistyvät. Vakuutusta ottaessa kannattaa olla tarkkana, sillä vakuutuksissa on suuria eroja - myös hinnoissa.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE:n mukaan yhä useampi täydentää omaa vakuutusturvaansa vapaaehtoisella sairauskuluvakuutuksella.

Sairauskuluvakuutusten suosio näkyy myös yhteydenotoissa, joiden määrä  on lähes tuplaantunut kahden vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna.

– Eniten otetaan yhteyttä sairauskuluvakuutuksen myöntämiseen ja korvauksiin liittyvissä asioissa. Myös rajoitusehdot, vakuutuksen päättyminen tai sen irtisanominen sekä vakuutusmaksujen korotukset aiheuttavat paljon kysymyksiä, FIME:n toimitusjohtaja Irene Luukkonen toteaa.

Yhteydenottojen innoittamana FIME on julkaissut oppaan sairauskuluvakuutuksen valintaa helpottamaan.

Aikuisille suunnattujen sairauskuluvakuutusten sisällöt poikkeavat toisistaan ja hintahaitari on laaja. Tavanomaisen, noin 30-vuotiaalle henkilölle suunnatun sairauskuluvakuutuksen hinta on 130 - 390 euroa yhtiöistä riippuen.

Oppaan laatinut vakuutusasiantuntija Marjo Ylönen kuitenkin muistuttaa, ettei vakuutusvalintaa kannata tehdä pelkästään hinnan perusteella. 

– Vakuutusmaksuun vaikuttaa moni tekijä, kuten vakuutuksen laajuus, hakijan ikä, asuinpaikka, vakuutusmäärä, valittu omavastuu sekä sidonnaisuus muihin vakuutuksiin, Ylönen korostaa.

Vakuutuksen ottajan kannattaa olla myös erityisen huolellinen terveysselvitystä täyttäessään. 

– Jos annetut tiedot terveysselvityksessä osoittautuvat virheellisiksi, voi vakuutusyhtiö irtisanoa vakuutuksen tai liittää siihen yksilöllisiä rajoitusehtoja, Ylönen varoittaa.

 Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.