Katso, missä lähipäivien rajut ukkosmyräkät riehuvat

Suomen länsiosaan leviää keskiviikkona kosteampaa ilmaa. Siitä alkaa varsinainen ukkosten ilotulitus lähipäivien ajaksi.

Kanta-Hämeestä kohti Pohjanmaata voi esiintyä keskiviikkona iltapäivällä voimakkaitakin ukkoskuuroja ja myös ukkospuuskat ovat mahdollisia.

– Syvenevä matalapaineen keskus liikkuu torstaina Itämeren pohjoisosaa kohti. Etelä- ja Keski-Suomessa saataneen päivän mittaan erittäin runsaita sateita. Salpausselän – tai hieman sen pohjoispuolen – alueella sadekertymät lienevät kaikkein suurimmat. Etelä-Suomi on sen sijaan todennäköisin ukkosten tyyssija, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Perjantain vastaisena yönä Etelä-Suomessa saatetaan yöaikaan nähdä ja kuulla varsin näyttäviä ukkosia. Ukonilmat jatkunevat perjantaina Itä- ja Etelä-Suomessa. Keski- ja Etelä-Suomessa tulee monin paikoin myös kaatosateita.

– Torstain ja perjantain aikana kertyvät sademäärät saattavat kasvaa hyvin suuriksi Varsinais-Suomesta Pohjois-Karjalaan ulottuvalla vyöhykkeellä, sillä rintamavyöhyke mutkittelee paikoillaan aina lauantaiyöhön asti, Markus Mäntykannas toteaa.

Lähipäivinä maan etelä- ja keskiosiin kertyy melko yleisesti sadetta 10-30 millimetriä, paikoin peräti yli 50 millimetriä. Paikalliset taajamatulvatkin ovat mahdollisia.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

Katso tästä, miten ukkonen syntyy.

Katso tästä, miten ukkosen ääni syntyy.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja