Mainos

Luvassa kuumia öitä ja rajuja ukkosia

Tiistai on vielä kesäinen ja poutainen päivä suurimmassa osassa maata, mutta keskiviikosta alkaen tulee runsaita sateita ja ukkosia monin paikoin.

Lähinnä Lapissa voi tänään tulla kuurosateita, muualla Suomessa on vaihtelevaa pilvisyyttä, mutta poutaista. Hellelukemia mitataan aurinkoisimmilla alueilla, Kaakkois- ja Etelä-Suomessa paikoin jopa 27 astetta. Pilvien verhoamillakin alueilla päästään yli 20 asteeseen.

– Heti keskiviikkoaamuna maan läntisimmässä osassa saattaa tulla sadekuuroja. Iltapäivällä kuurot voimistuvat ja samalla voi tulla myös ukkosia, jopa ukkospuuskia. Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen välisellä seudulla saataneen kaikkein rajuimmat kuurot niskaan, ennustaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Länsi- ja Luoteis-Lappi ovat myös sateisia alueita, idän suunnalla mitataan varmimmin hellelämpötiloja. Lännessä lämpötilat eivät pääse nousemaan yhtä korkeiksi runsaanpuoleisen pilvisyyden ja ukkoskuurojen vuoksi.

Kuumia ja kosteita öitä luvassa

– Torstaina näyttäisi saapuvan lännenpuoleinen matalapaine, joka voi nostattaa eteläisimpään osaan maata erittäin lämmintä ja kosteaa ilmaa. Tuolloin on mahdollista yltää miltei 30 asteen lämpötilaan ja kokea kovia ukkosia, mutta kaikkein helteisimmän ilmamassan ylettäminen Suomeen asti on vielä epävarmaa, sanoo Markus Mäntykannas.

Torstai- ja perjantaiyönä Etelä-Suomessa saatetaan kokea miltei trooppisia tunnelmia, kun lämpötila ei välttämättä laske alle 20 asteen. Varsinkin perjantaiyö näyttäisi olevan erityisen kostea ja nihkeä, jolloin myös ukkoset ovat mahdollisia.

Runsaat vesisateet liikkuvat torstain aikana Keski- ja Etelä-Suomen yli kohti itää. Keskiviikon ja perjantain välisenä aikana joillain paikkakunnilla saattaa kertyä vettä jopa yli 50 millimetriä. Eteläisimmän Suomen kohdatessa mahdollisesti trooppisiakin olosuhteita, värjötellään Lapissa paikka paikoin vain 10-15 asteen lämpötiloissa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso videolta paikkakuntakohtaiset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.