Katso kuvat kaikista Jyväskylän Asuntomessujen kohteista

Vuoden 2014 Asuntomessut järjestetään Jyväskylän Äijälänrannassa. Kuukauden kestävät Asuntomessut esittelee uusimmat asumisen trendit ja innovaatiot, sisustamisen ideat sekä messukoteihin muuttavien asukkaiden tarinat.

Uutta tämän vuoden Asuntomessuilla ovat asiantuntijoiden räätälöimät teemareitit, joiden avulla monipuoliseen messusisältöön on entistä helpompi tutustua. Uutta on myös elokuun kahdeksantena järjestettävä Messujen yö.

Tänä vuonna Asuntomessuilla esitellään erilaisia asumisratkaisuja laajasti. Jyväsjärven rannalla sijaitsevalla messualueella on yhteensä 37 pientaloa sekä 13-kerroksinen tornitalo, Jyväskylän Maailmanpylväs.

– Olemme poimineet laajasta messutarjonnasta neljä erilaista teemareittiä. Haluamme auttaa messukävijää löytämään kaikesta messusisällöstä ne itselleen mielenkiintoisimmat asiat, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen taustoittaa.

Halutessaan messuvieras voi valita oman reittinsä yhteensä neljästä teemasta, joista jokaiselle on nostettu 6-10 mielenkiintoista ja persoonallista kohdetta sekä messualueella että kaupungilla. Asiantuntijoiden suosittelemia Aalto-, Puutarha-, Äijä- ja Lapsiperhereittejä voi kiertää omatoimisesti kohteelta toiselle teemakartan avulla.

Ainutlaatuinen Messujen Yö

Värikäs messukuukausi huipentuu elokuun alussa Messujen Yöhön, jolloin Asuntomessut ovat historiansa ensimmäistä kertaa avoinna myös yöaikaan. Pimenevä ilta ja läheinen Jyväsjärvi tarjoavat lavasteet tapahtumalle, jonka pääosassa on messukotien ja -alueen valaistus.

Perjantaina 8.8. järjestettävä Messujen Yö antaa mahdollisuuden esitellä entistä paremmin, mihin kaikkeen valaistuksella voi vaikuttaa asumisessa, ja millaisia valaistusratkaisuja messutaloista löytyy. Messujen Yö tulee tarjoamaan myös valoihin ja valaistukseen sekä musiikkiin ja puutarhoihin liittyvää oheisohjelmaa.

– Messujen Yö on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä messukodit valaistuna yöaikaan. Alueen portit avautuvat messupäivän jälkeen uudelleen iltayhdeksältä ja tapahtuman ohjelma on rakennettu valoa eri keinoin hyödyntäen, projektipäällikkö Anu Hakala kertoo.

– Jyväskylän messualue on lisäksi ainoa asuinalue Suomessa, jossa on valaisinkohtainen ohjausjärjestelmä katujen ja yleisten alueiden valaisemiseen. Mikä olisikaan luontevampi ympäristö tämän tyyppiselle tapahtumalle kuin Äijälänranta ja valon kaupunkinakin tunnettu Jyväskylä?

Messukohteiden ja aluevalaistuksen lisäksi Jyväsjärven rannan tuntumassa kohoavan 13-kerroksisen Maailmanpylvään julkisivuun toteutetaan palkitun valotaitelija Kari Kolan monitaideteos ”Maailma elää”. Yhden illan ajan tornitalo muuntuu pienoismaailmaksi, jossa liikutaan arkisista askareista taianomaiseen unimaailmaan. Kerronnan ilmaisukeinoina käytetään valoa, videota, tanssia sekä musiikkia.

Asuntomessut järjestetään Jyväskylässä 11.7.-10.8.2014.

Kaikki kuvat: Antero Tenhunen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja