Katso kuvat: Hyundai paljasti Tucsonin

Täysin uusi Hyundai Tucson tulee korvaamaan Euroopassa vuodesta 2009 lähtien mallimerkinnällä ix35 tunnetun Hyundain keskiluokan katumaasturin. Tucson nimeä on käytetty joillakin markkinoilla tänäkin aikana, mutta nyt se tekee paluun myös Eurooppaan.

Uuden Tucsonin tunnistaa Hyundaiksi ensimmäisenä keulan kuusikulmaisesta etusäleiköstä. Massiiviset pyöräkotelot luovat maasturimaista ilmettä, ja korkea kylkilinja ja terävät pokkaukset tuovat kokonaisuuteen särmää.

Auto on rakennettu kokonaan uudelle alustalle ja tilankäyttöön on kiinnitetty paljon huomiota. Sisätiloista on haluttu tehdä ulkomittoihin nähden tilava ja matkustamosta ilmava. Pelkän tilan lisäksi myös materiaaleja on testattu paljon ja esimerkiksi keskikonsolin käytettävyyttä on selkeytetty.

Uusi Tucson tuo mukanaan paljon uusia turvavarusteita. Varustukseen kuuluvat muun muassa automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä sekä kuolleen kulman varoitin. Lisäksi tarjolla on aikaisempaa laajempi kattaus mukavuusvarusteita.

Moottoripaletista löytyy kaksi bensiinivaihtoehtoa (135 hv ja 176 hv) sekä kolme dieseliä (115 hv, 136 hv ja 184 hv). Tehokkaamman bensiinin yhteyteen saa myös uuden seitsemänportaisen kaksoiskytkinautomaatin.

– Auton hienostunut muotoilu sekä kehittynyt tekniikka edustavat jälleen edistysaskelta Hyundaille Euroopassa. Kokonaispakettina täysin uusi Tucson tulee tarjoamaan asiakkaillemme arvon, joka ylittää odotukset, kommentoi Jochen Sengpiehl, Hyundai Motor Europen markkinointijohtaja.

Uusi Tucson esitellään maaliskuun alussa alkavassa Geneven autonäyttelyssä. Myyntiin auto tulee Euroopassa kuluvan vuoden toisella puoliskolla.

Lue myös:

    Uusimmat