Katri Helena: Tällaisiin kuviin en enää suostu

Katri Helena on hymyillyt vuosien saatossa lukemattomissa kansikuvissa ja lehtien sivuilla. Suosikkiartisti kertoo Studio55.fin vuosi sitten julkaistussa haastattelussa, miten ystävät ovat kommentoineet hänen imagoaan, mitä mieltä hän on valokuvien jälkikäsittelystä ja miksi hän ei halua enää poseerata koivun kanssa.

Stailistit, kampaajat ja meikkaajat pitävät huolen siitä, että nykyajan kansikuvatähti puunataan viimeisen päälle ennen kuvauksia. Katri Helena muistaa hieman toisenlaisen ajan 1960-luvulta.

− Tuolloin piti laittautua itse ja hankkia omat kuvausvaatteet. Kampaajalle saattoi ehtiä joskus, suomalaisten rakastama iskelmätähti kertoo.

Katri Helenaa kotikutoinen valmistautuminen ei haitannut. Hän on aina pitänyt laittautumisesta. Nykyteknologian suoma mahdollisuus käsitellä valokuvia jälkeenpäin on sen sijaan laulajan mielestä tervetullut muutos.

− Kun esiintyvä artisti menee ihmisten eteen, se on juhlatilaisuus. Tietynlainen glamour pitäisi säilyttää. Huonot kuvat eivät ole hyvää markkinointia. Ihmiset kyllä tietävät, että kuvissa on koristelua, Katri Helena sanoo.

Ei enää kuvia koivun kyljessä

Menneiden aikojen julkisuudesta Katri Helenalle on jäänyt päällimmäisenä mieleen se, että kuvauksissa ja haastatteluissa oli hauskaa. Tutut heittivät keskenään huulta hyvässä hengessä.

− Ammattilaiset sanoivat minulle usein, että voisit hieman muuttaa tyyliä. Jyrki Hämäläinen haukkui minua pilke silmäkulmassa maitotytöksi. Paula Koivuniemen ja Raili Hulkkosen mielestä olisin voinut olla vähän seksikkäämpi. Totesin heille, etten oikein osaa. Minua alkoi aina naurattaa.

Katri Helena muistaa vuosien takaiset Apu-lehden kuvaukset, joissa hänestä räpsittiin kesäisiä otoksia laiturilla. Laulaja mietti, että nyt tarvitsisi saada aikaan jotakin erilaista.

− Kaaduin laiturilta selälleni järveen. Kuvassa, jossa nousen vedestä, saattaa häivähtää hieman sitä seksikkyyttäkin.

Suosikkiartistin raikas imago johti siihen, että hänet kuvattiin mielellään perinteisissä merkeissä, erityisesti juhlapyhinä. Katri Helena, juhannus ja koivu muodostuivat vuosien saatossa käsitteiksi.

− Aina kun minusta otetaan kesäkuvaa, oli se sitten sisällä tai ulkona, mukana on koivu. Olen sanonut, etten suostu enää yhteenkään koivukuvaan, Katri Helena veistelee.

Rajat julkiselle elämälle

Katri Helena on ollut julkisuudessa 1960-luvun alusta asti. Laulaja kokee, että peli on säilynyt kaiken aikaa melko reiluna.

− Tälle alalle lähtiessä on hyväksyttävä tietyt realiteetit siitä, että on silmätikkuna. Olen aina ajatellut, että jos suhtaudun itse asioihin positiivisesti, vastapuolen on vaikeaa suhtautua negatiivisesti.

Positiivisesta imagosta huolimatta myös Katri Helenalla on ollut hetkiä, jolloin hän on tuntenut itsensä pelinappulaksi.

− Mutta kyllä me tällä alalla työskentelevät tunnemme myyntikikat. Kilpailu on kovaa, ja myös lehdet ovat samassa veneessä. Nekin ovat viihdeteollisuuden pelinappuloita.

Katri Helena korostaa yhteispelin tärkeyttä median ja julkisuuden henkilöiden välillä. Laulaja ymmärtää, että toimittajakin on lopulta vain ihminen, joka tekee työtään.

− Mutta enää en suostu antamaan koko elämääni viihteeksi. Kaikki ei kuulu sille alttarille, joka pistetään auki yleisön edessä. Ihmisen psyyke ei kestä sitä, laulaja painottaa.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Katri Helena vierailee suorassa Studio55.fi-lähetyksessä perjantaina 23. syyskuuta. Katso ohjelma MTV3-kanavalla kello 9.25 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja