Katkarapuvoileivät

4 annos

  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl raastettua valkosipulia
  • ½ hienonnettu chili, josta on poistettu siemenet
  • 1 limetin kuori
  • 1-2 limetin mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria
  • ½ nippua korianteria
  • 8 retiisiä lohkoina
  • 1 avokado leikattuna suupaloiksi
  • 300 g kuorimattomia katkarapuja
  • 1 nippu rucolasalaattia
  • 1 pussi salaattisekoitusta
  • 10 viipaletta paahdettua leipää
  • majoneesia

Sekoita kulhossa raastettu inkivääri, valkosipuli, limetin mehu ja raastettu kuori sekä hienonnettu chili. Sekoita mukaan oliiviöljy. Vatkaa vinegrettiä vispilällä, kun lisäät öljyä. Mausta vinegretti suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Jaa vinegretti kahteen maljaan.

Lisää ensimmäiseen vinegrettimaljaan hienonnettu korianteri, retiisit, avokado ja kuorimattomat katkaravut.

Lisää toiseen vinegrettimaljaan rucola ja salaattisekoitus ja sekoita.

Levitä seuraavaksi 2 leivänviipaleelle laadukasta majoneesia. Asettele leivälle hieman salaattisekoitusta ja sen päälle katkarapu-avokadosekoitusta. Käytä apuna muottia tai lusikkaa.

Resepti: Sara la Fountain

Lue myös:

    Uusimmat