Katkarapuvoileipäkakku

Joulutaikinoiden tultua myyntiin, niille on muutakin käyttöä kuin joulutortut, taikinalevyistä on kätevä valmistaa voileipäkakku esimerkiksi pikkujoulujuhliin.

  • 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (8 kpl = 500 g) tai Torttutaikinalevyjä (5 kpl = 500 g)
  • Täyte:
  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 1 dl maitoa
  • ½ purjosipuli (noin 100 g)
  • 200 g katkaraputuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa (1 dl)
  • 300 g pakastekatkarapuja (sulatettuna ja valutettuna)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tillisilppua

Yhdistä aina kaksi lehtitaikinalevyä päistään yhteen pitkiksi ("liimaten" sauma vedellä) siten, että saat uunipellille 4 pitkää yhdistettyä levyä.

Voitele yksi pitkä levy munalla ja tee siihen koristeellisia viiltoja tai kuvioita. Pistele kaikki levyt haarukalla. Paista levyjä 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sitten 1 dl:aan kiehuvaa maitoa. Silppua purjosipuli ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää maito-liivateseos täytteeseen.

Kokoa kypsistä taikinalevyistä voileipäkakku. Levitä täytettä voileipäkakun joka kerroksen väliin runsaasti. Laita päälle koristeltu levy. Anna hyytyä kylmässä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat