Joulutaikinoiden tultua myyntiin, niille on muutakin käyttöä kuin joulutortut, taikinalevyistä on kätevä valmistaa voileipäkakku esimerkiksi pikkujoulujuhliin.
- 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (8 kpl = 500 g) tai Torttutaikinalevyjä (5 kpl = 500 g)
- Täyte:
- 4 kpl liivatelehtiä
- 1 dl maitoa
- ½ purjosipuli (noin 100 g)
- 200 g katkaraputuorejuustoa
- 100 g ranskankermaa (1 dl)
- 300 g pakastekatkarapuja (sulatettuna ja valutettuna)
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl tillisilppua
Yhdistä aina kaksi lehtitaikinalevyä päistään yhteen pitkiksi ("liimaten" sauma vedellä) siten, että saat uunipellille 4 pitkää yhdistettyä levyä.
Voitele yksi pitkä levy munalla ja tee siihen koristeellisia viiltoja tai kuvioita. Pistele kaikki levyt haarukalla. Paista levyjä 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sitten 1 dl:aan kiehuvaa maitoa. Silppua purjosipuli ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää maito-liivateseos täytteeseen.
Kokoa kypsistä taikinalevyistä voileipäkakku. Levitä täytettä voileipäkakun joka kerroksen väliin runsaasti. Laita päälle koristeltu levy. Anna hyytyä kylmässä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy