Katiskavyyhdin pääsyytetty Janne "Nacci" Tranbergin vaatimus todisteiden hyödyntämiskiellosta kaatui – lainvastainen kotietsintä vähäinen virhe

Mitä Ranta-ahon sisko ja Tranbergin ex-vaimo kertovat oikeudessa? Suora lähetys käräjäoikeudesta alkaa 8:15
MTV Uutiset raportoivat tiiviisti vyyhdin käsittelystä. Eilen ääneen pääsi muun maussa Tranbergin entinen vaimo, joka on myös syytteessä kokonaisuudessa.

Käräjäoikeus hylkäsi Janne "Nacci" Tranbergin" vaatimuksen hänen Espanjan asuntonsa todisteiden hyödyntämiskiellosta. Tranberg on keskeisiä syytettyjä valtavasta Katiska-huumerikosvyyhdistä. Hänen syytetään järjestelleen Espanjasta käsin huumekauppaa Suomessa.

Tranbergin vaatimuksessa oli siitä, että Tranbergin toiseen asuntoon Espanjassa oli tehty kotietsintä ilman, että hänelle tai hänen avustajalleen oli ilmoitettu siitä. Tätä edeltävän, Tranbergin toisen asunnon kotietsinnässä Tranberg oli ollut läsnä.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että kyseessä ei ollut vakava todisteen hankkimistapaan liittyvä oikeudenloukkaus. Kotietsinnän taustalla olivat erittäin vakavat rikosepäilyt, ja kotietsinnästä oli paikallisen tuomarin päätös.

"Oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin ole vaarantunut"

Kotietsinnässä oli paikalla neljä poliisia ja päätöksen antaneen tuomioistuimen edustaja. Käräjäokeudella ei ole syytä epäillä kotietsinnässä saatujen todisteiden luotettavuutta. Kyseiset todisteet eivät myöskään muodostaneet tapauksen pääasiallista näyttöä.

– Kun otetaan huomioon kotietsinään liittyvän virheen vähäisyys, todisteiden hankkimistapa ja olosuhteet sekä se, että todisteiden merkitys on riitautettavissa pääkäsittelyssä, käräjäoikeus katsoo, ettei Tranbergin oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin ole vaarantunut. Asiassa ei näin ollen ole tullut esille painavia perusteita, joiden vuoksi todisteet tulisi määrätä hyödyntämiskieltoon.

Lue myös:

    Uusimmat