Mainos

Katainen: Eikö keskustelu Natosta käy?

Kataisen mukaan kokoomus haluaa edistää avointa ja perusteellista keskustelua liittoutumisen vaihtoehdosta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ihmettelee SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman väitteitä ja vastasi tiedotteessaan tälle, ettei kokoomus ole ajamassa seuraavan hallituksen ohjelmaan ehdotonta kirjausta Nato-jäsenyydestä.

Kataisen mukaan kokoomus haluaa kuitenkin edistää avointa ja perusteellista keskustelua liittoutumisen vaihtoehdosta.

Heinäluoma oli kysellyt aamun lehtihaastattelussa, ajaako kokoomus Suomen liittymistä Natoon ensi vaalikaudella. Heinäluoman mielestä kokoomus on irtautunut eduskunnan yhdessä hyväksytyistä turvallisuuspolitiikan linjauksista.

Katainen vastasi Heinäluomalle, että Naton jäsenyyden hakeminen edellyttäisi laajaa yksituumaisuutta eikä sellaista todennäköisesti ole saavutettavissa ensi vaalikauden aikana. Sen vuoksi Nato-jäsenyys ei tule olemaan ajankohtainen seuraavien neljän vuoden aikana.

Samalla Katainen ihmetteli, että muut suuret puolueet eivät kykene käymään asiallista keskustelua Natosta, vaan sortuvat asiattomaan ihmisten pelotteluun. Hän epäili tämän johtuvan siitä, ettei SDP:llä ole edes sisällään selvyyttä siitä, mitä mieltä se on Nato-jäsenyyden hyödyistä ja haitoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.