Kasvot pyöreämmäksi meikillä

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa neuvoja muun muassa kasvojen meikkaamiseksi pyöreämmäksi, kuivan ihon ongelmiin ja herkkäsilmäisen meikeistä.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Pyöreämmät kasvot meikillä

Kuinka kasvoja saisi poskipunan avulla pyöreämmiksi? Kasvoni ovat muodoltaan pitkät ja kapeat. Mitä minun pitäisi ottaa huomioon poskipunaa käyttäessä?

Riian vastaus:

Levitä poskipuna poskipäille. Näin poskipuna ei kavenna kasvoja vaan korostaa poskipäitä ja saa ne näyttämään pyöreämmiltä ja ilmeestä tulee kivan tyttömäinen. Hanki hyvä poskipunasivellin ja mieluisesi sävy. Poskipuna on ihana meikkituote; se freesaa ilmettä sekä antaa sävyä ja muotoa kasvoille.

Eloa kylmänvärisiin silmiin

Hei ja kiitos palstastasi, siitä on ollut todella apua! Itselläni on kuitenkin ongelma: Minulla on kovin kalpea iho, tummanruskeat, lähes mustat silmät, tummat hiukset ja pyöreä naama ja moni on sanonut, että näytän Lumikilta.

Haluaisin tietää, miten minun pitäisi meikata, että saisin silmäni enemmän "hehkumaan", sillä ne näyttävät vähän kylmiltä kalpeaa ihoa vasten. En pelkää käyttää värejä, rakastan niitä. Lisäksi rakastan tehdä samanlaiset rajaukset kuten esim. Marilyn Monroe ja Aubrey Hepburn.

Ongelmanani on myös hyvin kuiva iho, varsinkin talvisin, vaikka käytän kosteusvoidetta päivittäin ja meikin alla. Kiitos jo etukäteen, mikäli ehdit vastata!

Riian vastaus:

Moikka! Kiva kuulla että palstastani on ollut apua. Kokeile silmämeikiksi vaalean roosaa luomiväriä. Se antaa raikkautta vaalealle ihollesi ja uskoisin sen sopivan upeasti tummille silmillesi.

Kun ihosi on lumikkimainen, tukkasi ja silmäsi tummat, sinun kannattaa suosia aika vaaleaa silmämeikkiä. Panosta vahvoihin rajauksiin, mutta pidä luomiväri vaaleana ja raikkaana. Tee vahvat eyeliner-rajaukset Nivean Liquid Eyeliner -rajaustussilla. Viimeistele meikki reilulla maskara kerroksella.

Kuivalle ihollesi suosittelen Nivean Oxygen Power -sarjan tuotteita. Ne todella kosteuttavat kuivaa ihoa! Yllätyn itsekin aina, kun levitän Oxygen Power päivävoiteen meikin alle ja kuivat kohdat iholla tuntuvat välittömästi saavan kosteutta ja ihon punoitus rauhoittuu. Kannattaa kokeilla!

Apu kuivalle iholle

Hei! Ihoni on kuiva ja hieman hilseilevä, mutta silti otsassa ja leuassa on punaisia näppyjä. Meikkivoiteen alla käytän kasvorasvaa, mutta silti iho tuntuu päivän mittaan kuivuvan ja meikkivoide paakkuuntuu. Mikä avuksi?

Riian vastaus:

Uskoisin että ihosi janoaa kosteutta, muttei niinkään rasvaa. Kokeile kosteusvoiteeksi meikin alle Oxygen Power Day Cream -kosteusvoidetta. Se kosteuttaa ihoa välittömästi ja pelastaa hilseilevät kohdat iholta. Samaan sarjaan on olemassa myös yövoide, jota sinun kannattaa myös testata. Toivottavasti saat avun kuivalle ihollesi!

Apua ihon läpi kuultaville verisuonille

Hei! Olen 19-vuotias nuori nainen, ja ongelmani ovat verisuonet, jotka ovat hyvin pinnassa: molempien silmieni alla on melko tummat verisuonet, ja näyttää siltä kuin koko silmänaluseni olisivat väsymyksestä mustat. Onko tähän rauhoittavaa hoitotuotetta, ja millainen meikkivoide sopisi niiden peittämiseen?

Riian vastaus:

Sinulla on varmaankin ohut iho ja siksi verisuonet kuultavat läpi. En usko että hoitotuotteet auttavat juurikaan ongelmaasi, mutta toki sinun kannattaa käyttää silmänympärysvoidetta jotta ihosi vahvistuu ja saa kosteutta.

Tummuutta silmien alta häivyttämään suosittelen Perfect Cover valoa heijastavaa peitevoidetta. Se on koostumukseltaan ohut, mutta peittää silti hyvin. Sen valoa heijastavat pigmentit antavat iholle kirkkautta ja raikastavat katsetta.

Ripsiväri herkille silmille

Käytän ripsiväriä aika harvoin, koska minulla on todella tummat silmänaluset, ja kun ripsivärin pesee pois, tahtovat silmänaluset olla muutaman päivän entistä tummemmat. Silmäni rupeavat herkästi myös vuotamaan, jos on ripsiväriä. Mitä sellaista ripsiväriä suosittelisit, joka sopii herkille silmille ja peseytyy myös kunnolla pois?

Riian vastaus:

Kaikki Nivean ripsivärit soveltuvat herkkäsilmäisille ja myös piilolinssien käyttäjille. Vesiliukoinen maskarakin kannattaa ottaa pois erillisellä silmämeikinpoistoaineella. Se kosteuttaa samalla herkkää silmänympärysihoa. Testaa vaikka tuuheuttavaa Volume Nanodefinition Mascaraa, joka erottelee ripset ja antaa volyymiä niille. Silmämeikinpoistoaineeksi erinomainen on Gentle Eye Makeup Remover, joka puhdistaa hyvin sekä hellävaraisesti.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat