Kasvisten laadunvalvonta uudistuu

Tänään annettu asetus uudistaa tuoreiden hedelmien, marjojen ja vihannesten kaupan valvontaa. Asetus tulee voimaan 18.2.2004.

EU-komissio edellyttää, että kaikki alalla toimijat ja toimijoille tehdyt tarkastukset dokumentoidaan yksityiskohtaisesti. Näin tarkastuksia voidaan kohdistaa sinne, missä esiintyy eniten ongelmia.

Valvonta järjestelmällisemmäksi

-Uusi asetus siirtää tehtävän elintarvikevalvonnalta Kasvituotannon tarkastuskeskukselle, kertoo ylitarkastaja Beata Meinander. -Toinen muutos on järjestelmällisempi valvonta dokumentoinnin kautta.

Kasvistuotannon tarkastuskeskuksen tehtävänä on luoda laadunvalvontarekisteri, johon vähittäiskaupat kirjataan. Rekisteriin dokumentoidaan myös tehdyt tarkastukset. - Rekisteröintijärjestelmää ei vielä ole. Toistaiseksi se on puute, jonka korjaamiseen meillä ei ole resursseja, Meinander toteaa.

KTTK valvoo tuotteiden vaatimustenmukaisuutta tukku- ja vähittäisportaassa sekä pakkaamoissa. EU:n ulkopuolelta Suomeen tuotavien tuote-erien valvonnasta sekä sisämarkkinoilta saapuvien tuotteiden tarkastuksesta vastaa Tullilaitos.

Kasvintuotannon tarkastuskeskus palkkaa kolme uutta tarkastajaa vähittäiskauppatarkastuksia varten. Virat sijoitetaan Helsinkiin, Turkuun ja Ouluun.

(Finfood-MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja