Kasvispasteijat

(gluteeniton, maidoton, munaton)

  • Sekoitettu voitaikina:
  • keitettyä, soseutettua porkkanaa
  • 100 g maidotonta margariinia
  • 5 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 1,5 dl kypsää riisiä
  • sipuli
  • paprika
  • raastettu porkkana
  • 1. Sekoita hienonnetuista kasviksista seos, jonka voit ruskistaa kevyesti paistinpannulla. Lisää sitten joukkoon keitetty riisi.
  • 2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin. Lisää vähän pehmentynyt rasva joukkoon ja nypi taikina tasaiseksi. Anna kovettua hieman jääkaapissa.
  • 3. Parhaiten saat muotoiltua pasteijat taputtelemalla jauhotetuilla käsillä ohut ympyrä. Lisää täyte sisään ja nosta puolet taikinasta päälle niin, että pasteija on puoliympyrän muotoinen. Voitele pasteijat munalla.
  • 4. Paista pasteijoita n. 15 minuuttia 225 asteessa.

Lue myös:

    Uusimmat