Kasvispasta ja punaista pestoa

Kasvispasta

  • 500 g tagliatelle- pastaa
  • 1 pkt fetajuustoa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • (1/2 tuore chilipaprika)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka oliiviöljyä

Keitä pasta kypsäksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kuutioi kesäkurpitsa, sipuli sekä chili pieniksi kuutioiksi ja kuullota aineksia pannulla kunnes ne pehmenevät. Lisää lopuksi joukkoon fetajuusto pieninä kuutioina. Sekoita ja mausta seos mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita vihannes-juustoseos kypsän pastan joukkoon ja tarjoa punaisen peston sekä raikkaan salaatin kera.

Punainen pesto

  • 10 kpl auringonkuivattua tomaattia
  • 1 pnt basilikaa
  • 3 rkl parmesan- raastetta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl pinjansiemeniä tai manteleita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)

Hienonna kaikki aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää seokseen aurinkokuivattujen tomaattien öljyä niin, että saat pestosta sopivan paksuista.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat