Kasviskeittokirjoista ideoita keventäjille

Kevään tullessa lehdet ja mainokset suorastaan pursuavat laihdutusideoita. Ruokavaliota kevennettäessä on hyödyllistä suosia kasvispainotteista ruokaa, jonka valmistamiseen voi hakea apua vaikkapa uusista kasviskeittokirjoista. Luonnollisesti myös kasvissyöjät hyötyvät näistä opuksista.

On kuitenkin hyvä muistaa, ettei kasvisruokakaan ole automaattisesti kevyttä eikä liharuoka raskasta. Runsasrasvaiset kuorrutukset ja kastikkeet tekevät mistä tahansa ruuasta runsasenergisen. Kasvikset sinänsä ovat mitä suositeltavimpia raaka-aineita ruuanlaittoon. Ne sisältävät runsaasti välttämättömiä ravintoaineita ja täyttävät vatsan vikkelään.

Kasvisruokakin maistuu ja näyttää hyvältä

Tuija Ruuskan kirjoittama Kasviskeittiö opastaa kasvissyöjiä tasapainoisen ruokavalion koostamisessa. Samalla hän innostaa myös sekaruokaa nauttivia lisäämään kasvistenkäyttöään. Kirjassa on yli 120 ruokaohjetta ympäri maailmaa, läheltä ja kaukaa. Esittelyssä on lisäksi tärkeimpiä raaka-aineita, keskeisiä ravintoaineita ja maustamisen saloja.

Kirjan kirjoittaja on arvostettu kasviskokki ja tehnyt kasviskirjoja aikaisemminkin. Havainnollisesta kuvituksesta vastaa Antti Hallakorpi. Kirjan on kustantanut Otava.

Täyspainoinen kasvisravinto -kirja opastaa kasvisten maailmaan

Myös WSOY:n kustantama ja Margit Kojon kirjoittama Täyspainoinen kasvisravinto auttaa monipuolisen, terveellisen ja täysipainoisen kasvisruokavalion toteuttamisessa. Kirja sisältää 170 kasvisreseptin lisäksi tietoa raaka-aineista, niiden ominaisuuksista ja käsittelystä, sekä ravitsemuksellisia näkökulmia. Kasvisravintoa käsitellään energisen jaksamisen ja hyvän olon perustana.

Kirja on oiva käsikirja ja tietolähde kasvissyöjille ja kasvispainotteista ruokaa arvostaville. Kirja saattaa olla hieman raskaslukuinen, sillä kuvitus on mustavalkoinen eikä siihen ole juurikaan panostettu. Erityisesti reseptien yhteydessä toivoisi olevan kuvia helpottamaan ruuan hahmottamista.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja