Mainos

Kasevan 30-vuotisjuhlakonsertti Finlandia-talossa

Suomipopin legenda Kaseva viettää otsikolla ”Monen vuoden jälkeen” uransa 30-vuotismerkkipaalua esiintymällä pyhäinpäivänä 6. marraskuuta Finlandia-talossa, Helsingissä.

Tänä vuonna on kulunut kolme vuosikymmentä debyytin, saman tien 22.000 kappaletta myyneen ”Silloin kun” albumin, julkaisusta. Tamperelaiskokoonpanon hittien ”Striptease tanssija”, ”Pena”, ”Vanha mies”, ”Tyhjää”, ”Kun maailma elää” ja ”Mari” tunteelliset lyriikat ja taitava stemmalaulu ovat jääneet suomipopin historiaan.

Mikko Jokelan ja 1989 menehtyneen Asko Raivion tuotannosta on tullut kansallisomaisuutta - kaksikon melankolisia, kauniita sävellyksiä löytyy jopa koulukirjoista. Kasevan suosio on edelleen vakaa, mistä ovat osoituksena 2003 julkaistun kokoelman ”Parhaat laulut” kultamyyntiluvut.

Kasevan ensimmäinen keikka toteutui 1975 Kulttuuritalolla, Helsingissä. Alkuaikoina ohjelmistossa oli Beatlesiä ja CCR:ää, mutta ne saivat väistyä Kasevan omien kappaleiden osoitettua vahvuutensa. Ahkerasti keikkaillut yhtye vetäytyi 80-luvulla tauolle mutta teki onnistuneen paluun 17 vuoden jälkeen 2002.

Marraskuisessa juhlakonsertissa on luvassa vain tuttuja Kaseva-hittejä, sillä edes kaikki suosikkikappaleet eivät mahdu yhteen konserttiin. Tampereen enkelikuoroksi nimetyssä viisimiehisessä Kasevassa soittavat alkuperäisjäsenet Mikko Jokela (12-kielinen akustinen kitara, sähkökitara, laulu), Tapio Rauma (sähkökitara, laulu) Jouko Järvinen (sähköbasso, laulu) ja Nils Jokela (rummut). Pari vuotta sitten rivistöön liittyi Tapio Virtanen (sähkökitara, laulu).

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.