Mainos

Karu totuus: Tästä syystä delfiinien kanssa uiminen on väärin

Delfiinien kanssa uiminen voi kuulostaa mukavalta lomapuuhalta, mutta sillä voi olla eläinten kannalta ikäviä seurauksia. 

Monet lomakohteet tarjoavat innokkaille turisteille mitä erikoisempia elämyksiä. Yksi hyvin suosittu ohjelmanumero on uiminen turkoosissa vedessä yhdessä delfiinien kanssa. 

Erilaiset delfiinikohteet ovat nousseet suosituiksi etenkin Karibialla, jossa delfiinialtaiden määrän on raportoitu nousseen dramaattisesti viimeisten 20 vuoden aikana. Monet järjestöt ovat asiasta huolissaan, sillä näiden eläinten elinolosuhteista löytyy vakavia puutteita. 

Likaiset ja pienet altaat auheuttavat lukuisia ongelmia

Yksi maailmanlaajuisen Swim with the Dolphins -ohjelman vetäjistä paljastaa TheDodo -sivustolle, että monet näissä kohteissa elävät delfiinit kärsivät psykoottisesta käyttäytymisestä, joka johtuu pääasiassa ahtaista altaista ja turisteista.

Delfiineillä on paljon suorituspaineita ja turhautumista asiakkaiden viihdyttämisen suhteen. Delfiinit joutuvat toistamaan samoja temppuja kymmeniä kertoja päivässä, mikä voi ohjaajan mukaan johtaa helposti aggressiiviseen käyttäytymiseen. 

Psyykkisten ongelmien lisäksi näillä kesyillä delfiineillä on havaittu fyysisiä oireita. Turistien kanssa auringossa uivilla delfiineillä on havaittu muun muassa palovammoja. Myös liian klooripitoinen tai saastunut vesi on tuonut myös omat ongelmansa delfiinien kunnolle, ja näiden syiden on todettu johtaneen jopa sokeutumiseen. 

Järjestö kehottaa turisteja jättämään delfiinien kanssa uimisen väliin

Vaikka Karibian maat ovat kehittäneet lainsäädäntöään delfiinien elinolojen parantamiseksi, Whale and Dolphin Conservation -järjestön mukaan asetuksia laitetaan kuitenkin harvoin käytäntöön. Myös asian valvonnassa on puutteita.

Yksi vakava ongelma järjestön mukaan on myös delfiinien kuljettaminen, joka aiheuttaa tarpeetonta stressiä. Monia eläimiä saatetaan siirtää paikasta toiseen jopa kymmeniä kertoja niiden elämän aikana. 

Eläinten oikeuksia ajavan reEarth -järjestön mukaan ihmisten pitäisi kiinnittää enemmän huomiota asiaan. Järjestön puheenjohtaja Sam Duncombe kehottaakin turisteja jättämään delfiinien kanssa uimisen välistä, sillä se yksinkertaisesti sanottuna tuhoaa eläimet.

Video: Eläinten huono kohtelu puhuttaa myös meillä Suomessa. Videolla kerrotaan, miksi monet lemmikit päätyvät hylätyiksi. 

1:54

Lähde: TheDodo

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.