Kärsitkö kuivista huulista? Syyksi voi paljastua tämä jokaiselle tuttu tuote

Jos huulesi tuntuvat kuivilta ja halkeilevilta ympäri vuoden, kannattaa omat arkirutiinit laittaa syyniin. 

Tuntuuko sinusta, että huulesi kuivuvat ahkerasta rasvauksesta huolimatta? Moni meistä syyttää asiasta talvea, kuivaa sisäilmaa tai vääränlaista huulirasvaa. Syy voi kuitenkin löytyä jostain aivan muualta – nimittäin kylpyhuoneestasi. 

Laita ainesosaluettelo syyniin

Yhdysvaltalaisen Weill Cornell Medical Collegen dermatologian professori, Neil Sadickin, mukaan hammastahna sisältää ainesosia, jotka voivat olla syynä alati kuivuviin huuliisi.

– Ihmisille voi joskus kehittyä yliherkkyys hammastahnaa kohtaan, mikä voi johtaa huulien halkeilevaan ulkonäköön. Allergian voi aiheuttaa esimerkiksi vaahdotusaine natriumlauryylieetterisulfaatti tai komponentti nimeltä kanelialdehydi, Sadick toteaa.

Näiden ainesosien lisäksi hammastahnan peruskoostumus voi lisätä kuivumista entisestään. Tämä johtuu pääasiassa hammastahnan pH-arvosta. Eri hammastahnojen emäksisyys voi vaihdella suurestikin, mikä tekee niistä kosteuttavia tai vähemmän kosteuttavia. 

Jos epäilet hammastahnan olevan syynä kuiviin huuliisi, kokeile toisen valmistajan tuotetta, jonka ainesosaluettelo on niin erilainen kuin mahdollista.

– Jos lopetat hammastahnan käytön ja huulesi parantuvat, tiedät, että sinulla on yliherkkyys jollekin hammastahnan sisältämälle komponentille, Sadick toteaa.

Jos hammastahnan vaihtaminen ei auta, kannattaa kuivia huulia käydä näyttämässä ihotautilääkärille.

Hammaslääkäri Sami Savolainen paljastaa tärkeimmät asiat suun terveydestä. 


Lähde: Refinery29 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja