Kärpille iso voitto SM-liigan ainokaisessa – Tappara tipahti ylemmän viivan alapuolelle

Kärpät tekee 1-4 maalin 1:19

Jääkiekon SM-liigassa Oulun Kärpät otti ison voiton, kun se kaatoi maanantain ainokaisessa Tapparan 4–1. Voiton myötä Kärpät nousi sarjataulukossa neljänneksi. Tappara puolestaan tipahti ylemmän pudotuspeliviivan alapuolelle.

Tappara sai maanantain taistoon loistoalun, kun Toni Utunen vei isännät johtoon pelin kolmannella minuutilla.

Kärpät käänsi asetelmat ensimmäisen erän lopulla. Jari Sailio tasoitti ja Radek Koblizek vei vieraat johtoon.

Toisen erän puolessa välissä Juhamatti Aaltonen kasvatti Kärppien johtoa. Aaltosen osumaa tarkisteltiin videolta pariinkin eri otteeseen.

Kolmannessa erässä tshekkiläishyökkääjä Koblizek iski illan toisensa Kärpille. Oululaisjoukkueelle lopulta 4–1-voitto.

Lopputulosten myötä Kärpät nousi sarjataulukossa neljänneksi. Kärppien pistekeskiarvo on nyt 1,702.

Tappara tipahti puolestaan ylemmän pudotuspeliviivan alapuolelle sijalle seitsemän. Tapparan pistekeskiarvo on nyt 1,655.

Tappara ja Kärpät kohtaavat uudelleen Tampereella tiistaina. Tuolloin ohjelmassa on runkosarjan päätöskierros.