Kärpät värväsi toisen SM-liigaseuran tähden – haaviin myös Leijonista tuttu hyökkääjä

Viime kaudella SM-liigan runkosarjan voittanut Oulun Kärpät tiedotti tiistaina kahdesta uudesta hankinnasta. Kärpät värväsi itselleen hyökkääjät Cody Kunykin ja Aleksi Mustosen.

29-vuotiaan Kunykin sopimus on yksivuotinen. Mustosen sopimus kattaa puolestaan kevääseen 2022 saakka.

Kanadalaissentteri Kunyk on nakuttanut kovaa jälkeä viimeisten kolmen vuoden aikana SaiPassa ja HPK:ssa.

Viime kaudella hän voitti HPK:n sisäisen pistepörssin tehoilla 10+39=49.

– Kunyk on osoittanut Suomessa pelatessaan kuuluvansa Liigan eliittipelaajien joukkoon. Hän on hyvä kahden suunnan keskushyökkääjä, joka pystyy tekemään myös tulosta, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho totesi Kunykista.

25-vuotias Mustonen edusti viime kaudella Lahden Pelicansia ja SHL-seura Färjestadia. Hänet nähtiin myös Leijonien paidassa kolmessa EHT-ottelussa.

– Kun tiesin, että minulla on sauma päästä Kärppiin – ja seura osoitti kiinnostusta – aika nopeasti tartuin tarjoukseen. Kärpillä on joka vuosi kova jengi kasassa. Haluan onnistua ja ottaa ison roolin joukkueessa sekä päästä maajoukkueessa vakiopelaajien joukkoon, Mustonen ilmoitti.

Kunykin ja Mustosen lisäksi Kärpät teki sopimukset omien kasvattajiensa Ville Ottavaisen ja Kasper Puution kanssa. Ottavaisen sopimus yltää kevääseen 2021 ja Puution puolestaan kevääseen 2022.

Kärpillä on nyt 30 sopimusta kasassa ensi kaudelle.

Lue myös:

    Uusimmat