Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Karkkila 19.8.2001

Julkaistu 16.04.2004 14:17(Päivitetty 11.05.2004 16:10)

"Hyvä Soppamies, Tässä kutsumme runomuodossa:

Tillistä saa punakuoret päälleensä taas hunnun, tillintuoksu ilmassa luo rapujuhlan tunnun, paahtoleivän, viinin kera ravut pöytään kannetaan, vielä niille kielen päälle snapsikylpy annetaan, siis rapujuhliin Karkkilaan, äyriäiset pyydämme itse tai kanssasi, ihan miten sovitaan, keittiön puolelle kaipaamme ihania lisukkeita saksiniekkojen seuraksi."

(ruokaohjeet kuudelle hengelle)

Rapuja perinteiseen tapaan

30 rapua
6 l vettä
1,5 dl merisuolaa
2 sokeripalaa
1 nippu kruunutilliä

1. Huuhtele ravut kylmällä vedellä huolellisesti.
2. Pilko tilli vesikattilaan ja anna kiehua hetki. Lisää joukkoon merisuola ja sokeripalat.
3. Pane ravut kiehuvaan veteen. Keitä rapuja 8-12 minuuttia.
4. Jäähdytä kattila sisältöineen kylmässä juoksevassa vedessä vesialtaassa.
5. Valuta ja tarjoa ravut noin 10-12 tunnin kuluttua keittämisestä.
6. Kata rapujen kanssa tarjolle runsaasti paahtoleipää ja kyytipojaksi pakastekylmää Koskenkorvaa.

Soppamiehen pihvit

1 kg naudan sisäfileetä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1. Leikkaa fileestä kullekin ruokailijalle sopivankokoiset palat, n. 5-7 cm. Muista nostaa liha hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön.
2. Lorauta oliiviöljyä paistinpannulle ja paista pari pihviä kerrallaan molemmin puolin niin, että ne saavat vähän väriä (noin minuutti per puolisko).
3. Siirrä uuniastialle ja loppukypsennä 200 asteisessa uunissa 8 minuuttia.

Etanainen maustevoi

1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl punaviiniä
muutama basilikan lehti
oliiviöljyä
merisuolaa
2 rkl piparjuurta
1/2 sitruunan mehu
300 g voita

1. Pilko punasipuli ja valkosipulin kynnet pieniksi. Freesaa hetken ajan tilkassa oliiviöljyä, lisää sitten kattilaan punaviini ja hauduttele miedolla lämmöllä niin, että viini haihtuu (n. 10 minuuttia, älä polta pohjaan!).
2. Pilko basilika, siirrä mortteliin ja kaada joukkoon vähän oliiviöljyä ja ripaus merisuolaa. Jauha tahnaksi.
3. Valuta etanat ja hienonna veitsellä pieniksi. Kuori pala piparjuurta, suikaloi ja hienonna.
4. Sekoita punaviinissä hautuneet sipulit, basilikatahna, etanat ja piparjuuri yhteen huoneenlämmössä pehmenneeseen voihin. Lorauta sekaan vielä sitruunamehu ja sekoita.
5. Siirrä voiseos tuorekelmun päälle ja muotoile pitkulaiseksi, kohtuullisen paksuksi pötkyläksi ja kääri kelmuun. Sulje molemmat päät ja laita pakasteeseen kylmenemään pariksi tunniksi.
6. Leikkaa reilut nokareet kullekin ruokalijalle ja aseta pihvien päälle juuri ennen tarjoamista.

Bataatti-perunasose

800 g bataatteja
400 g perunoita
voita
oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria

1. Kuori juurekset, pilko ja keitä kypsiksi.
2. Kaada vesi pois ja laita kypsät bataatit ja perunat astiaan. Muusaa ja notkeuta voilla ja oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja tarjoa heti.

Uunipunajuuret

7 punajuurta
suolaa

1. Pese punajuuret ja poista niistä kannat.
2. Aseta uuniastiaan ja paista 200 asteessa reilun tunnin ajan.
3. Kun punajuuret ovat kypsiä, kuori ja pilko reiluiksi suikaleiksi. Mausta suolalla.

Lisää aiheesta:

Näin ehkäiset murtumia – nappaa vinkit oikeanlaiseen liikuntaanKäsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussaTyöpäivä on taas pulkassa, mutta mikä ihme on tämä "pulkka"? Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkunSorrutko yleiseen mokaan suun hygieniassa? "90 prosentilla on parantamisen varaa"Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:03
    Liikunta

    Näin ehkäiset murtumia – nappaa vinkit oikeanlaiseen liikuntaan

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • Eilen16:11
    Sanonnat

    Työpäivä on taas pulkassa, mutta mikä ihme on tämä "pulkka"?

  • Eilen14:04
    Ruoka

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun

  • Eilen11:26
    Suun terveys

    Sorrutko yleiseen mokaan suun hygieniassa? "90 prosentilla on parantamisen varaa"