Karissa kärsi vuosia oudoista oireista – tuntemattoman kommentti pelasti: "Ensin ajattelin, ettei rinnoillani voi olla mitään tekemistä tämän kanssa"

Kun Karissa Pukas hankki rintaimplantit, hän ei odottanut vuosien piinaa. Vasta implanttien poisto auttoi Pukasin oireisiin, joiden syystä lääketiedekin kiistelee.

YouTube-videoistaan tunnettu Karissa Pukas kärsi vuosia erikoisista oireista. Vasta myöhemmin syylliseksi paljastuivat hänen silikoni-implanttinsa, kertoo Cosmopolitan.

Karissan mukaan lääkäri ei kuitenkaan uskonut, että rintaimplantit aiheuttivat hänelle ongelmia.

Alkuoireena ahdistus

Karissa hankki implantit 22-vuotiaana. Leikkaus sujui ongelmitta, ja innostunut Karissa kuvasi kokemuksiaan YouTubeen.

– Vaikka heräsin melko kivuttomana, huomasin ensiksi kireyden tunteen, kuin elefantti olisi istunut rintani päällä, Karissa muistaa.

– Noin puoli vuotta leikkauksen jälkeen aloin tuntea oloni oudoksi. Ensin se oli ahdistusta. Työni, ystäväni – kaikki tuntui olevan liikaa. Aluksi pidin syyllisenä stressiä, mutta se kävi järkeen vain paperilla.

Hänen elämänsä oli ihanaa, mutta silti jokin oli vialla.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Karissa pohti, pitäisikö hänen nukkua enemmän, vai oliko oireiden syy hormoneissa. Lisää oli kuitenkin tulossa.

Aiheutti myös sydämentykytyksiä

Karissa alkoi kärsiä sydämentykytyksistä. Hänen kuukautisensa tulivat useita kertoja kuukaudessa. Karissan miesystäväkin huomasi erikoisen muutoksen rakkaassaan.

– Minulle kehittyi myös paha ominaishaju, pääasiallisesti vasemmalle puolelle. Tuoksuin metalliselta, vaikka käytin vain deodorantteja, joissa ei ollut alumiinia, Karissa kuvailee.

Sitten alkoivat säryt. Karissan niveliä särki ja hänen tavalliset liikuntaharrastuksensa aiheuttivat hänelle tuskaa päivien ajan. Lisäksi hän oli väsynyt koko ajan.

Seksihalut katosivat, hiuksia putosi

Oudot oireet jatkuivat vuosia. Karissa kävi lääkäreillä, jotka eivät yrityksistään huolimatta onnistuneet löytämään ongelmien juurisyytä.

– Kun aikaa kului, aloin uskoa, että kaikki liittyi siihen, että olin kohta kolmekymppinen. Pikkujuttuja ilmaantui, kuten se, että virtsani haisi voimakkaasti. Seksihaluni katosivat. Menetin vähän hiuksia. Kasvoihini tuli näppylöitä, kuin kävisin taas läpi puberteetti-ikää. Näköni sumentui, minua huimasi ja ajatukseni olivat sumeat, Karissa kuvailee.

Hän kärsi myös jatkuvasta ripulista. Dieetit eivät auttaneet. Karissan parisuhde kärsi, mutta silti hän teki urheasti videoitaan, meikkasi ja teeskenteli, että kaikki on hyvin.

– Kyllä, tunsin olevani epäaito, aivan ehdottomasti. Mutta minun oli pakko pysyä positiivisena ja pirteänä ja brändin mukaisena, ainakin kun kuvasin; meni viikkoja, etten julkaissut videoita. Niissä on vaikeampi teeskennellä kuin hymyillä kuvia varten.

Fanin vinkki johti syyn löytymiseen

Karissa sai kuitenkin kuviinsakin kommentteja, joissa fanit huomauttivat, ettei hän tunnu olevan oma itsensä. Läpinäkyvyyden nimissä Karissa päätti kertoa videoilla suolisto-ongelmistaan.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Tänäkin päivänä uskon, että ne (videot) pelastivat henkeni: keväällä 2017, melkein viisi vuotta operaation jälkeen, joku jätti kommentin ja kehotti minua tutkimaan "rintaimplanttien aiheuttamaa sairautta".

Netistä löytyi muiden kärsijöiden kertomuksia kehon autoimmuunijärjestelmän reaktioista, joilla ei tunnu olevan mitään yhteistä, mutta joiden syy on silikoni-implanteissa.

– Ensin ajattelin, ettei rinnoillani voi olla mitään tekemistä tämän kanssa! Minulla ei koskaan ollut ollut ongelmia implantteihin liittyen. Sitä paitsi pidin rinnoistani. Olin maksanut niistä enkä halunnut uskoa, että tein tämän itselleni.

Lääkäri ei uskonut Pukasia

Pian Karissa alkoi kuitenkin kärsiä vaikeasta rintakivusta, kostokondriitista. Hänen täytyi myöntää itselleen, että rinnat saattaisivat olla kaiken takana: oudot oireet alkoivat puoli vuotta implanttien hankkimisen jälkeen.

Implanttien aiheuttamaa sairautta ei voida todistaa eikä sitä varten ole olemassa testiä. Karissa kuitenkin luki runsain määrin muiden saman kokeneiden tarinoita ja alkoi uskoa, että ongelmat ovat implanttien syytä. Osa lääkäreistäkään ei kuitenkaan usko taudin olemassaoloon.

– Kun kerroin asiasta lääkäreilleni, he kertoivat tutkimuksista, joiden mukaan silikoni-implantit ovat täysin turvallisia ja jättivät huoleni huomiotta. Minulle tällä ei ollut väliä; halusin ne pois.

Ero leikkauksen jälkeen "uskomaton"

Implantit poistettiin leikkauksessa. Heti poiston jälkeen Karissan perhe kehui, että hän "näytti erilaiselta": esimerkiksi kasvojen turvotus katosi.

– Ero oli uskomaton, Karissa itse kuvaa

Leikkauksesta on nyt puoli vuotta. Karissa on 27-vuotias ja kokee olevansa uskomattoman energinen. Suolisto-ongelmat vaivaavat häntä edelleen, mutta hän jaksaa enemmän. Nivelkipu, uupumus ja sydämentykytykset ovat poistuneet.

– Kun koet olevasi sairas ja tiedät, että jokin on vialla, älä anna kenenkään jättää sinua huomiotta. Tajusin, että mikä tahansa voi heittää kehosi epätasapainoon, mutta ihmisen ei tarvitse vain tyytyä siihen, että hänestä tuntuu kamalalta.

Video: Brittiläinen Amanda Love rakastaa plastiikkakirurgiaa. Hän on käyttänyt yli 200 000 puntaa leikkauksiinsa näyttääkseen Barbie-nukelta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja