Karen pyysi lapsiaan "tekemään palveluksen" ja siivoamaan – tajusi sitten olevansa osa kodin laiskuusongelmaa: "Tuo pieni ero näiden kahden välillä merkitsee kaikkea"

Nämä merkit paljastavat, että sinusta todellakin on tullut aivan kuin äitisi! 1:10
Oletko jo käyttänyt lausetta "minun nuoruudessani..."? Nämä surkuhupaisat merkit paljastavat, että sinusta todellakin on tullut aivan kuin äitisi!

Karenin mukaan lapsilta ei pidä pyytää "palvelusta", jos heiltä haluaa apua siivoamiseen ja tiskaamiseen.

Karen Green on huomannut, että on vahingossa tehnyt itsestään lastensa "palvelijan". Nainen kirjoittaa CBC-sivustolla, että lauseet, kuten "voisitko tehdä palveluksen ja kattaa pöydän" sekä "voisitko auttaa hakemaan pyykit", ovat osa ongelmaa.

– Ei ole ihme, että lapseni (ja osittain myös mieheni) odottavat, että teen kotona kaiken. Olen opettanut heidät odottamaan sitä. Enkä edes tajunnut tekeväni niin, Karen kuvailee.

– Olen jotenkin saanut perheeni uskomaan, että aina, kun he tekevät jotakin kotona, he eivät vain auta kotona – he auttavat minua. Ja tuo pieni ero näiden kahden välillä merkitsee kaikkea.

"Olen sallinut heidän uskoa, että vain minä hyödyn..."

Karen myöntää tekevänsä suuren osan kotihommista ja myös nauttivansa siitä. Nyt hän on kuitenkin havainnut pyytävänsä lapsiltaan apua kuin palveluksia ikään: "hei, voisitko auttaa..."

– Olen sallinut heidän näin alkaa uskoa, että vain minä hyödyn heidän teoistaan ja että tekemällä askareita, joita heidän ehdottomasti pitäisi muutenkin tehdä, he auttelevat minua sen sijaan, että he auttaisivat varmistamaan, ettei kotimme sorru täydelliseen kaaokseen, Karen kuvailee.

Karen myöntää, että syy on yksin hänen: hän on opettanut lapset ajattelemaan, että esimerkiksi tiskaaminen on palvelus, josta äiti sitten jää "velkaa". 

Pyytää nyt apua aivan eri tavalla kuin ennen

Nyt Karen onkin tietoisesti alkanut muuttaa käyttämiään sanoja niin, että lapset ymmärtäisivät osallistuvansa kodin töihin sen sijaan, että niiden tekeminen olisi "pieni palvelus äidille". Sen sijaan, että Karen anelee "lapset, voitteko tehdä palveluksen", hän aikoo alkaa sanoa esimerkiksi "lapsi A, on sinun vuorosi viedä roskat ulos".

– Toivon, että annan lapsilleni mahdollisuuden tunnistaa tavat, joilla he voivat olla tuotteliaita ja avuliaita perheenjäseniä ilman, että he kokevat olevansa oikeutettuja suurempiin palkkioihin kuin mitä mukavassa, rauhallisessa kodissa eläminen jo on.

Lähde: Cbc.ca

Lue myös:

    Uusimmat