Karanteeniin asetetun HPK:n uusi päävalmentaja vaikean haasteen edessä – "Meillä oli hyvä meininki lähdössä, ja nyt se stopattiin"

3:42
Mikkeliläisseura Jukureissa jo 20 koronavirustartuntaa – Jukka Toivakka: Pelaajia sairastunut, kauden aloitus vaikeutuu

Jääkiekon SM-liigan viimeisin mestari HPK asetettiin karanteeniin, kun sen U20-joukkueen jäsen sairastui koronavirukseen. Matti Tiilikainen valmistautuu ensimmäiseen kauteensa HPK:n edustusjoukkueen päävalmentajana vähintäänkin haastavissa olosuhteissa.

HPK pelasi keskiviikkona SaiPaa vastaan Lappeenrannassa harjoitusottelua, joka keskeytyi 20 minuutin jälkeen huonon jään vuoksi. Joukkueen jäsenet olivat ehtineen kotiutua Hämeenlinnassa, kun tieto tartunnasta ja syyskuun 21. päivään asti ulottuvasta karanteenista tavoitti valmentajat ja pelaajat.

Tartunnan saanut pelaaja oli aiemmin ollut mukana edustusjoukkueen harjoituksissa.

Tiilikainen ei ole toistaiseksi ehtinyt keskustella pelaajien kanssa näiden tunnelmista, mutta tiivistä yhteydenpitoa on lähiviikkoina luvassa tavallisen harjoittelun väistyessä mukautetun tieltä.  

– Nyt täytyy ensinnäkin tehdä korvaavaa harjoittelua. Viikonlopun yli tietysti seuraamme, tuleeko liigajoukkueeseen mahdollisia tartuntoja. Sen jälkeen rakennetaan alkavalle viikolle harjoitusohjelmaa oireettomille pelaajille, Tiilikainen kommentoi MTV Urheilulle.

– Korvaava harjoittelu tarkoittaa käytännössä intervalliharjoittelua. Askelluksia, rappusloikkaharjoittelua, nopeusharjoittelua, paljon aerobiaa ja huoltavaa harjoittelua. Fysiikkaa pystyy tällä tavalla harjoittelemaan erittäin monipuolisestikin, jotta jää- ja pelikunto pysyy kunnossa.

Valmistautuminen kohti liigakauden alkua etenee hämeenlinnalaisseurassa siis ilman jää- ja saliharjoittelua.

– Se on tietysti moninainen asia, millä osa-alueilla tulee nyt takkiin. Totta kai tuli sellainen tunne, että juuri vasta pääsimme alkuun ja homma alkoi vähitellen mennä eteenpäin. Meillä oli hyvä meininki lähdössä, ja nyt se stopattiin. Kun tulee aika palata jääharjoitteluun, pitää keskittyä olennaiseen.

– Olemme pelanneet jo muutaman pelin yhdessä, harjoitelleet ja saaneet yhteisiä kokemuksia. Nyt niitä tulee vain vähän vähemmän ennen sarjan alkua. Se pitää käsitellä ammattimiehen tavoin, Tiilikainen muistutti. 

Koko alkavan kauden kohtalosta Tiilikainen "ei osaa olla huolissaan". Päävalmentaja vakuuttaa HPK:n hoitavan oman osuutensa vastuullisesti, ettei koronavirus pääse heidän kauttaan leviämään enempää.

– Taidamme ehtiä harjoitella kuusi tai seitsemän päivää ennen kauden alkua. Ne pitää käyttää hyvin ja keskittyä olennaiseen, Tiilikainen summasi.

Koronavirustartuntoja on HPK:n U20-joukkueen lisäksi ilmennyt myös Jukureissa, jonka viimeisimmän tiedotteen mukaan seurassa on havaittu jo 22 tartuntatapausta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja