Mainos

Kantelu Mikko Mallikas -elokuvasta johti toimenpiteisiin – esittäminen kiellettiin esikouluissa

Tammikuussa tehty kantelu Mikko Mallikas -elokuvan näyttämisestä on johtanut toimepiteisiin ruotsalaisissa esikouluissa. 

Tammikuun puolivälissä uutisoitiin kantelusta, jonka malmöläinen päiväkoti sai näytettyään lapsille Mikko Mallikas-elokuvaa. Ainakin yhden vanhemman tiedetään tehneen viranomaisille ilmoituksen siitä, että kyseinen elokuva aiheutti hänen lapselle pitkäkestoisia painajaisia.

Opetusvirasto sai Malmön kaupungilta tutkintapyynnön, joka on nyt saatu päätökseen. Tutkinnan seuruksena päätettiin, että Mikko Mallikas -elokuvia ei enää näytetä esikouluissa tai päiväkodeissa lähitulevaisuudessa. Lisäksi vanhemmille tulee ilmoittaa aina, mitä elokuvia tai ohjelmia lapsille aiotaan näyttää.

Kansanedustaja arvostelee päätöstä

Yli 25 vuotta sitten kuvatun Mikko Mallikas ja Riitapukari -elokuvan on nähnyt arviolta jo miljoona lasta. Elokuvassa Mikko Mallikas tuntee syyllisyyttä lyötyään kaveriaan.  Sydsvenska-lehden mukaan tämä on ensimmäinen kerta kun kyseisen elokuvan näyttäminen on johtanut toimenpiteisiin.

Yksi päätökseen reagoineista henkilöistä on liberaalien kansanedustaja Christer Nylander, joka kritisoi kovin kyseisen elokuvan kieltämistä. Hänen mukaansa lapsia ei tulisi kasvattaa niin sanotusti kuplassa

–  Päiväkotien ja koulujen tulisi nostaa esille vaikeitakin kysymyksiä, kuten aggressiivisuutta, väkivaltaa ja kiusaamista. Todellisuudessa asiat ovat monesti monta kertaa huonommin kuin elokuvissa, Nylander kommentoi.

Hänen mukaansa koulujen ja päiväkotien toimintaan tulisi kuulua myös epämiellyttävistä asioista keskusteleminen. 

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.