Mainos

Kansanedustajien räpsintä närkästytti presidentin puheen aikana

Kolmen kansanedustajan kuvaushalu omilla kameroillaan ja istuntosalissa välähdelleet salamavalot häiiritsivät arvokasta valtiopäivien avajaistilaisuutta eduskunnassa iltapäivällä.

Perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner ja keskustan Anne Kalmari ja Oiva Kaltiokumpu näpsivät omilla pikkukameroillaan kuvia kesken tasavallan presidentin valtiopäivien avajaispuheen. Aikaisempina vuosina vastaavaan ei eduskunnassa ole törmätty. Ensimmäisen oma kameransa esiin kaivoi Ruohonen-Lerner. Anne Kalmari ja Oiva Kaltiokumpu seurasivat pian esimerkkiä.

Omien kameroiden tuomista istuntosaliin ei pidetä suotavana. Pikemminkin kyseessä on tyylirikko, sillä kyseessä on yksi tasavallan arvokkaimmista tilaisuuksista vuoden aikana. Tilaisuutta seuraa arvovaltainen kutsuvierasjoukko sekä diplomaattikuntaa.

Huomiota herätti myös se, että SDP:n kansanedustaja Sinikka Hurskainen juoksi istuntosaliin omalle paikalle pahasti myöhässä, vasta presidentti Tarja Halosen avajaispuheen loppuvaiheessa. Kesken presidentin puheen saliin ei yleensä tulla.

Kansanedustajien edesottamuksia seurataan tavallistakin tarkemmin eilisen, liki skandaalin tasolle nousseen protestimaisen puhemiesvaalin jälkeen.

(MTV3)

Katso Raimo Pitkäsen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.