Kansanedustaja Vornanen on pitkäaikainen ampumaharrastaja – aloitti metsästyksen 15-vuotiaana

Kansanedustaja Vornasen tapauksen tiedot tarkentuivat – mies otti aseen esiin ja ampui maahan 2:24
Katso myös: Kansanedustaja Vornasen tapauksen tiedot tarkentuivat – mies otti aseen esiin ja ampui maahan.

Vakavista rikoksista epäilty kansanedustaja Timo Vornanen on julkisista lähteistä saatavien tietojen mukaan pitkäaikainen ampuma-harrastaja, jonka sen vuoksi pitäisi tuntea ampuma-aseita koskevat säännöt.

Vornanen on MTV Uutisten tietojen mukaan pidätetty epäiltynä törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. 

Metsästystä harrastava poliisimies

Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Vornanen on ammatiltaan poliisi, jonka vuoksi ampuma-aseiden käsittely ja niihin liittyvät säädökset ovat olleet hänelle varmasti tuttuja. 

Vornanen itse kertoo sivuillaan toimineensa yli 20 vuotta poliisiorganisaation työturvallisuustoiminnan johtamisen parissa sekä johtaneensa poliisin operatiivista kenttätoimintaa.

Vornanen vaikuttaa muutenkin harrastaneensa ampumatoimintaa. Hän kertoo sivuillaan aloittaneensa metsästyksen 15-vuotiaana. 

Suomalaisten tarkka-ampujien perinteitä vaalivan Tarkka-ampujakilta ry:n keskustelufoorumilla Vornanen on ollut aktiivinen ainakin vuosikymmenen ajan, jossa hän on myynyt ja ostanut esimerkiksi kiväärejä, haulikoita ja tähtäimiä.

Ampumatapaus Helsingin keskustassa tallentui kameraan

Poliisi kertoi, että perjantain vastaisena yönä kello 04 aikaan 54-vuotias mies oli ravintola Ihkun ulkopuolella ottanut yllättäen esiin hänellä mukana olleen luvallisen pienikaliiberisen aseen. 

Hän oli osoittanut kohti paikalla olleita henkilöitä ja sen jälkeen ampunut maahan laukauksen. Paikalla olleet henkilöt poistuivat tämän jälkeen. 

Kuulustelukertomukset tapahtumista ovat ristiriitaisia, mutta tapahtumat ovat tallentuneet valvontakameratallenteelle.

Tapahtumia oli edeltänyt riitatilanne sisällä ravintolassa, joka oli poliisin mukaan todennäköisesti liittynyt ravintolassa tapahtuneen hyvin pieneen tönimiseen, joka olisi sovittu ravintolassa. Suusanallinen riita olisi tapahtunut miehen ja työpaikkaseurueen jäsenen välillä.

MTV Uutisten tietojen mukaan kyseessä ollut mies on kansanedustaja Vornanen.

Lue myös:

    Uusimmat