Mainos

Kansanedustaja laulaa levyllä ”punahuorasta” – kannessa naista osoitetaan pistoolilla

Kansanedustaja Juho Eerola (ps) sai idean kappaleeseen luettuaan Kjell Westön menestysromaanin Missä kuljimme kerran.

Eerolan Suuri tuntematon -yhtye on levyttänyt kappaleen Missä kuljimme kerran, joka kertoo Suomen sisällissodasta ja siellä tapahtuneista hirmuteoista.

Eerola sanoo, että idea sanoituksiin tuli hänen luettuaan Westön samaa nimeä kantavan romaanin. Kirja kertoo osittain Suomen sisällissodan tapahtumista.

– Romaanissa valkoisten puolella sotaa käyvä suomenruotsalainen jää punaisten vangiksi, ja hän joutuu vankileirille. Leirillä on punainen naissotilas ja heidän välille syntyy jonkinlainen viha–rakkaus-suhde, Eerola selostaa. 

Eerolan mukaan hän on tulkinnut tarinaa "hyvin vapaalla kädellä". Kappaleessa valkoisten puolella taistelevalla miehellä on suhde punaisten puolella taistelleen naissotilaan kanssa.

Eerola laulaa kappaleessa muun muassa punahuorasta, joka heitetään joukkohautaan.

Kappaleessa on muun muassa seuraavat sanat: 

Susinarttu, punahuora, sua etsin läpi koko Uudenmaan / Sinut haluan, sinut löydän, sinut heitän joukkohautaan / Veripellot, kuulen kellot, siellä missä me kuljimme kerran / Sinä maksat kera korkojen, olet velkaa vain henkesi verran.

– Susinarttu ja punahuora ovat sellaisia sanoja, joita on käytetty punaisten puolella taistelevista naissotilaista, Eerola selvittää MTV Uutisille.

suuri tuntematon

Eerola: Kuva on raju

Mustavalkoinen albumi -levyn sisäkannessa on kappaleen sanat ja niiden yhteydessä on kuvituksena punaisten muistomerkillä seisova nainen, jonka silmät on sidottu. Naista kohti osoitetaan pistoolilla.

– Kuva on raju, mutta niin olivat sisällissodan tapahtumatkin, Eerola kommentoi.

Kansanedustaja lisää, että hän vastaa yhtyessä ainoastaan sanoituksista. Kuva ei ole hänen ottama, eikä hän ole sitä valinnut.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Eerolan yhtyeen tekemiset herättävät huomiota. Hallintovaliokunnan puheenjohtajana toimiva Eerola joutui viime syksynä eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja Sampo Terhon puhutteluun rajun musiikkivideon vuoksi. Röyhkeä-kappaleen videolla on alastomuutta, huumeita sekä seksileluja.

– Silloin tuli luvattua, että en enää tämän bändin kanssa esiinny kyseenalaisilla videoilla. Seuraavat videot tulevat kuvakerronnaltaan olemaan kiltimpiä. En ole varsinaisesti yllättynyt, että tekemäni taide nostetaan tikun nokkaan, Eerola toteaa.

"Sisällissota karmea tragedia"

Eerola sanoo, ettei ole uhrannut suuremmin aikaa sille ajatukselle, tuleeko eduskuntaryhmältä sanomista.

– Jos kansanedustaja kirjoittaa kirjan tai näyttelee elokuvassa, jossa päähenkilö olisi millainen murhaaja, raiskaaja tai juoppo, niin se ei kyllä tarkoita, että kansanedustaja itse olisi raiskaaja tai juoppo. Tämä pitää osata kuitenkin aina erottaa.

Millaisia ajatuksia Suomen sisällissota teissä herättää?

– Karmea tragedia. Luoja varjelkoon Suomea tai mitään muutakaan maata joutumasta sisällissotaan tai muuhun sotaan. Minä olen rauhan mies.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.