Kansanedustaja julkaisi tunnistettavan kuvan päiväkotilapsista ja vihjaili Isisistä päiväkodin opettajan vaatteiden takia – tutkija: "En muista törmänneeni näin törkeään tapaukseen"

8:32
Onko nettikiusaaminen nousussa? Tällaisia vaikutuksia kiusaamiskokemuksilla on ihmisten elämään.

Perussuomalaisten kansanedustaja julkaisi Twitter-tilillään kuvan päiväkodin lapsista ja työntekijöistä, ja viittaa twiitissä Isisiin päiväkodin työntekijän hijab-huivin ja kaavun vuoksi. Niin työntekijät kuin lapsetkin olivat tunnistettavissa kuvasta. Politiikan tutkija Johanna Vuorelma luonnehtii kuvan julkaisua poikkeuksellisen törkeäksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin julkaisi eilen Twiitissään kuvan päiväkotilapsista ja heidän mukanaan kulkevista opettajista saatetekstillä, jossa ihmetteli, miten yhdellä päiväkodin opettajista oli päällään chador-kaapu.

– Ei mielestäni sovi tuohon ammattiin tuo pelottavaltakin vaikuttava musta vaatetus. Enempää en lausu, vaikka mieli tekisi sanoa jotain Isis-naisista, Vallin kirjoitti Twiitissään.

Twiitti herätti paljon keskustelua ja sitä kritisoi esimerkiksi politiikantutkija Johanna Vuorelma.

Päiväkodin lapset ja työntekijät ovat tunnistettavissa kuvasta. Vallin käytti sitä oman viestinsä levittämiseen ja mainitsi myös Isisin.

– En muista aiemmin törmänneeni näin törkeään tapaukseen, että kansanedustaja jakaa herjaavassa tarjoituksessa yksittäisistä kansalaisista kuvan, josta heidät on tunnistettavissa, Vuorelma kirjoitti.

– Ja suuri osa heistä on vielä lapsia. Niin monella tapaa demokratian ja avoimen yhteiskunnan vastaista.

”Kuvan henkilöiden kasvot olisi pitänyt blurrata”

Vallin kertoo MTV Uutisille julkaisseensa kuvan, sillä hän ei pidä uskonnollista asua sopivana työvaatteena päiväkodin työntekijälle. Hänen mukaansa huivin käyttö tulisi kieltää päiväkodin ja esimerkiksi poliisin työntekijöiltä samalla tavalla kuin se voidaan kieltää esimerkiksi ravintolassa työskentelevältä ihmiseltä.

– Julkaisin kuvan, jotta kaikki näkevät, mitä hullua Suomessa on tapahtumassa. Saadaan tärkeästä asiasta keskustelu, Vallin kertoo.

Vallin poisti kuvan tänään aamulla.

– Kuvan henkilöiden kasvot olisi pitänyt blurrata, siksi poistin sen, Vallin kertoo.

Vallin ei kommentoi MTV Uutisille, onko itse ottanut kuvan.

19:13: Muutettu jutussa aiemmin käytetty hijab --> chador-kaavuksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja