Kansakunnan kaapin päälle noussut Teemu Pukki liikuttui kyyneliin: "Tämä on ollut meidän kaikkien unelma"

Teemu Pukki: Tämä oli meidän kaikkien unelma 2:08
Teemu Pukki oli ottelun jälkeen silminnähden liikuttunut.

Teemu Pukki osoitti Huuhkajien EM-kisapaikan sinetöineessä Liechtenstein-voitossa perjantaina, miksi hän on tällä hetkellä puhutuin ja seuratuin suomalainen jalkapalloilija. Voitosta liikuttunut hyökkääjä korostaa tavoilleen uskollisena joukkueen yhtenäisyyttä saavutuksen takana.

Päätösvihellystä seuranneet sekunnit olivat kaaos, josta pelaajat eristettiin nopeasti. Sekä pelaajat että katsojat olivat suunniltaan.

– Ensimmäiset minuutit menivät, ettei oikein tiennyt, mitä ajatella. Tämä on ollut meidän kaikkien Suomen futisihmisten unelma, Pukki sanoi ottelun jälkeen MTV Urheilulle.

– Ei ole varmaan koskaan jännittänyt niin paljon ennen peliä kuin tänään. Oli jotenkin vaikea asennoitua, kun tiesi, mitä on panoksena. Teimme tänään sen, mitä tarvittiin. Vaikka se (peli) oli helppoa, pään sisällä se oli silti suhteellisen vaikeaa, kun tiesi panokset.

Yhdeksän osumaa karsinnoissa tehnyt Pukki taistelee vielä EM-karsintojen maalikuninkuudesta, kun yksi ottelu on jäljellä. Pukki on tilastossa jaetulla neljännellä sijalla. 

Maalipörssin voitto vaatisi karsintalohkon päätösottelussa Kreikkaa vastaan kuitenkin poikkeuksellista iltaa, sillä Englannin Harry Kane pitää kärkipaikkaa hallussaan 11 maalilla yhdessä Eran Zahavin kanssa. Cristiano Ronaldo on toisena kymmenellä maalilla.

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Haastattelualueella maalitykin mielessä eivät kuitenkaan liikkuneet maalit tai ensi kesän EM-kisat.

– Päässä ei liiku hirveästi mitään juuri nyt. Tänään nautitaan jätkien kanssa varmasti, Pukki sopersi.

– Kun katsoo, miten olemme joukkueena pelanneet viimeiset puolitoista vuotta, ihan selvästi olemme ansainneet tämän. Joukkuehenki ja pelimme ovat vain todella kovalla tasolla tällä hetkellä. Nyt ollaan eurojengi, Pukki pohtii epäuskoisena.

Lue myös:

    Uusimmat