Mainos

Kansainvälisen korusuunnittelukilpailun voitto Suomeen

Lapponia Jewelry Oy:n järjestämän kansainvälisen muotoilukilpailun ”The Next Episode” voitti suomalainen Mari Isopahkala. Tsekkiläinen Lenka Trubačová ja suomalainen Jenni Karttunen jakoivat toisen palkinnon. Lisäksi tuomaristo päätti jakaa kaksi kunniamainintaa. Ne annettiin japanilaiselle Megumi Kasaille ja saksalaiselle Milena Lindelle.

Lapponia Jewelry Oy järjesti juhlavuotensa kunniansa kansainvälisen muotoilukilpailun ”The Next Episode” alle 35-vuotiaille muotoilijoille tai muotoilualan opiskelijoille. Kilpailun myötä Lapponia halusi rohkaista nuoria muotoilijoita suunnittelemaan moderneja, tulevia klassikkokoruja sekä antaa mahdollisuuden omien korutöiden kansainväliselle näkyvyydelle. Kilpailun tavoitteena oli tuoda esiin nuorten muotoilijoiden taiteellista ja modernia nykypäivän korumuotoiluosaamista.

Anonyymejä kilpailutöitä saapui 26:sta eri maasta. Lähes 140 osallistujasta valittiin 17 jatkoon.

Kilpailu juhlistaa vuonna 2010 vietettävää Lapponian 50-vuotisjuhlavuotta.

Kilpailun voittajatyöt

Kilpailun voitti Mari Isopahkala Suomesta Pisara-nimisellä korusarjallaan. Pisara-sarja sisältää taidokkaita ratkaisuja, hopeapinnat ovat ilmeisen yksinkertaisia, mutta ne luovat erittäin esteettisen vaikutelman. Pisara oli kilpailukoruista eniten valmis teos, jossa inspiraatio, teema, nimi, estetiikka ja muotoiluratkaisut yhdistyivät kauniisti viimeistellyksi koruksi.

Toisen jaetun palkinnon saa tsekkiläisen Lenka Trubačován suunnittelema Inarijärvi päivällä ja yöllä -koru, jonka tulkinnassa käytettiin hämmästyttävän ilmaisuvoimaisia, mutta silti ilmeisen yksinkertaisia ratkaisuja. Tuomaristo arvosti värillisen akryylin ja "kylmän" hopean välistä vuoropuhelua. Sarjan olemuksen vaivaton muuttaminen akryyliosia vaihtamalla on kekseliäs idea. Jaetun toisen palkinnon saa suomalaisen Jenni Karttusen Adagio-koru, joka oli kaikkein rohkein teos ja herätti juryssä eniten keskustelua. Kaulakorun jännite intensiivisesti veistetyn puuosan ja hienovaraisen kultaosan välillä on vaikuttava erityisesti sen takia, että se yhdistyy yllättävän hyvään käytettävyyteen ja taidokkaaseen toteutukseen.

Tuomaristo päätti antaa kunniamaininnan kahdelle kilpailutyölle. Toinen on Milena Linden Reflection -korusarja, jota kiitettiin päämäärätietoisuudesta ja luovasta konseptista.

Myös japanilaisen Megumi Kasain Caterpillar -koru saa kunniamaininnan. Tuomaristo piti ideasta, jossa ilmeisen perinteinen ja hienovarainen koru toteutettiin vahvan käsitteellisesti ja jopa ironisesti.

Vaikuttavat voittajat

Kilpailun tuomariston mukaan kolme voittajaa erottautuivat muista kilpailijoista näyttävillä ja johdonmukaisilla tulkinnoillaan aina konseptoinnista lopulliseen ja käytettävään korun hahmomalliin.

Kaikkien loppukilpailuun edenneiden korusuunnitelmien taso oli hyvä ja ne edustivat hyvin kansainvälistä modernia korusuunnittelua. Mahdollisia puutteita kysyttäessä tuomaristo totesi, että joissakin töissä voisi pyrkiä entistä innovatiivisempaan korumuotoiluun sekä rohkeampaan otteeseen.

Myös se kiinnitti tuomariston huomion, että osa suunnittelijoista käytti taitavasti tietokonetta suunnittelun apuna, mutta korun muokkaaminen suunnitelmasta mallikappaleeksi ei enää ollutkaan kaikissa töissä yhtä korkealla tasolla.

Kilpailun ohjelma on tehty yhteistyössä Teollisuustaiteen Liitto Ornamo Ry:n kanssa.

Artikkelin tarjoaa: Lapponia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.