"Kannattaisi odottaa, että karistat ensin vähän raskauskiloja" – myyjän tökerö kommentti sai adoptioäidin itkun partaalle

Lacey Giebel poti jo valmiiksi syyllisyyttä, kun korumyyjän kommentti sai kyyneleet nousemaan hänen silmiinsä.

Washingtonissa asuva Lacey Giebel toteutti hiljattain puolisonsa kanssa pitkäaikaisen haaveensa: pariskunta adoptoi pojan. Perheenlisäys on ollut suuri ilo, mutta samalla Giebel on kamppaillut myös itsetunto-ongelmien kanssa.

Hän kirjoittaa kokemuksistaan Love What Matters –sivustolla

– Olen niitä, jotka syövät stressaantuneina. Lihoin (adoption jälkeen) 7 kiloa neljässä kuukaudessa, tuore äiti kertoo.

Giebel kirjoittaa olleensa nuoresta asti äärimmäisen tietoinen kehostaan ja pelänneensä lihomista lähes sairaalloisesti. Aikuisiällä hän on pyrkinyt keskittymään itsensä rakastamiseen ja nyt äitinä nauttimaan mahdollisimman paljon uudesta elämäntilanteesta.

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä

Syyllisyys on silti painanut usein.

– Näin muita uusia äitejä, jotka olivat synnyttäneet lapsensa itse ja olivat silti hoikempia kuin minä, litteävatsaisia ja pienissä farkuissa. Ja sitten olin minä, suurempana kuin yleensä, epämukavasti ja häpeissäni siitä, että olin iso vaikken ollut synnyttänyt lastani.

Eräs kommentti iski Giebelin mukaan vyön alle. Kun vauva oli kuuden kuukauden ikäinen, hän lähti tämän kanssa kaupungille huollattamaan sormustaan koruliikkeessä.

Liikkeessä Giebelin poika sai ihailua osakseen, ja äiti ryhtyi tyytyväisenä asioimaan myyjän kanssa. Tämän kommenttia hän ei osannut odottaa.

– Nainen katsoi minua kasvot kurtussa. ”Voi kultaseni, kannattaisi odottaa, että karistat ensin vähän raskauskiloja.”

Jos kuva ei näy, katso se tästä

Giebel oli kommentista järkyttynyt ja pidätteli itkua kaikin voimin. Ympärillä oli muita asiakkaita, jotka kuulivat myyjän sanat, ja Giebeliä hävetti valtavasti.

– En edes halunnut jäädä siihen kertomaan hänelle, että poika on adoptoitu.

Kirjoituksessaan Giebel haluaakin nyt muistuttaa, että ihmisten ulkoisen olemuksen takana voi olla monenlaisia syitä: pikkuvauvan äidillä ei välttämättä ole ollut hetkeäkään aikaa pestä hiuksiaan, ja huono iho voi oireilla, koska vauvalla on tapana kosketella äidin kasvoja syötön aikana.

– Maailma on täynnä äitivihaa. Ole sinä se äiti, joka kannustaa toisia äitejä, Giebel summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja