Käsittämätön moka hedelmällisyysklinikalla: Kauan vauvaa toivonut pari sai kaksoset, joista kumpikaan ei ollut sukua vanhemmilleen

0:44
Naisparin suloisesta vauvakuvasta tuli nettihitti. Kuva paljastaa hedelmöityshoitojen todellisen hinnan.

Lasta vuosia toivonut pariskunta synnytti hedelmällisyysklinikan virheen vuoksi jonkun muun kaksoset.

Queensissa asuva pariskunta yritti vuosia tulla raskaaksi. Kun he viimein onnistuivat, onnesta ei ollut tietoakaan: pariskunta synnytti nimittäin vahingossa jonkun muun lapsen.

Tapaus käy ilmi Los Angelesissa sijaitsevaa hedelmällisyysklinikkaa vastaan nostetusta syyteestä, kertoo New York Post.

Maksoivat sata tuhatta dollaria hoidoista

Aasialaistaustainen pari, joista on kerrottu vain nimikirjaimet A.P. ja Y.Z., avioitui vuonna 2012. He yrittivät vuosia saada lasta, mutta turhaan.

Pari hakeutui vuonna 2018 CHA Fertility Center -nimiselle klinikalle. Pariskunta aloitti kuukausia kestäneet kokeet, hoidot ja toimenpiteet lapsen saamista varten. He maksoivat hoidoista kuluja sadan tuhannen dollarin verran.

Toivottu raskaus alkoi

Uhraus kuitenkin vaikutti kannattaneen, sillä syksyllä 2018 pari saikin iloisen raskausuutisen.

Oikeuden papereiden mukaan pari "oli ekstaasissa saatuaan tietää, että vuosien yrittämisen jälkeen he olivat onnistuneet ja odottivat kaksosia".

Ultraäänitutkimuksessa ilmeni ongelma

Myöhemmin tilanne kuitenkin mutkistui. Ultraäänitutkimuksen aikana kävi ilmi, että A.P. odotti kahta poikaa.

Pari oli hämmentynyt, sillä heille oli kerrottu, että kohtuun oli istutettu kaksi naispuolista alkiota. Parilta oli myös kerätty vain yksi miespuoliseksi määritelty alkio.

Haasteen mukaan klinikan omistajat kuitenkin vähättelivät tulosta sanoen, ettei se ole sukupuolen lopullisesti määrittävä testi. Klinikan omistaja vakuutti parille, ettei mikään ole vialla ja että A.P. ja Y.Z. saisivat varmasti kaksi tyttöä.

Kumpikaan vauvoista ei ollut sukua vanhemmilleen

Alkuvuonna 2019 vaimo synnytti kaksi poikaa keisarileikkauksella. Kummallakaan ei ollut A.P:n ja Y.Z:n aasialaisia piirteitä.

Lapsille tehdyn geenitestin mukaan kumpikaan vauvoista ei ollut sukua A.P:lle tai Y.Z:lle.

– Testi paljasti myös, etteivät vauvat olleet sukua toisilleen, pariskunta väitti haasteessaan.

A.P. ja Y.Z. menettivät lasten huoltajuuden näiden biologisille vanhemmille. Vanhemmat olivat saman klinikan asiakkaita.

Vanhemmat eivät koskaan toivu tapauksesta

A.P. ja Y.Z. ovat murtuneita. He eivät ole kertoneet tapauksesta sukulaisilleen, koska eivät ole löytäneet "rohkeutta ja tapaa kertoa muille musertavasta menetyksestään".

Pari myös toteaa, ettei koskaan tule toipumaan tapauksen aiheuttamista henkisistä vammoista.

Sitä, mitä A.P:n ja Y.Z:n naispuolisille alkioille tapahtui, ei tiedetä. Parilla on klinikalla säilössä vielä muutamia alkioita, mutta he eivät omien sanojensa mukaan voi nyt olla varmoja siitä, ovatko nämäkään sukua heille. Pari haluaa korvauksia, mutta summaa ei ole määritelty.

Klinikka ei ole halunnut kommentoida tapausta.

Lähteet: New York Post, CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja