Mainos

Kannabis nostatti lukijamyrskyn: Portti koviin huumeisiin vai ei? Nostaisiko vero hinnan pilviin?

10:00

Kannabiksen laillistaminen herättää voimakkaita mielipiteitä. MTV Uutiset kokosi argumentteja sekä myönteisesti että kielteisesti suhtautuvien leireistä.

Huomenta Suomessa keskusteltiin asiasta tiistaina Suomen kannabisyhdistyksen puheenjohtajan Timo Larmelan ja Irti huumeista -yhdistyksen toiminnanjohtajan Mirka Vainikan voimin. Katso keskustelu yllä olevalta videolta!

Tähän juttuun nostettujen kommenttien alustana oli MTV Uutisten tiistainen Facebook-päivitys, jossa kysytään pitäisikö kannabis laillistaa. Kommenttien kirjoitusasu on säilytetty sellaisenaan.

Facebook-keskustelussa argumentteja esitettiin...

...kannabiksen laillistamisen puolesta:

"Varmasti uskaltaisi ongelmakäyttäjätkin hakeutua hoitoon paremmin, jos kannabis olisi laillista, mutta nykyinen lainsäädäntö lisää vain kyseisten ihmisten syrjäytymistä."

"Mitään definitiivistä näyttöä ei ole siitä, että kannabis johtaisi sen helpommin käyttämään laittomia huumeita. Pikemminkin niin, että laiton aine saattaa alentaa kynnystä käyttää muita laittomia aineita, kerran näiden jakelukanavat on toisinaan samat, mutta tämä ongelmahan toki poistuu kun kannabis laillistetaan ja se siirtyy myyntiin esimerkiksi luontaistuotekauppoihin ja apteekkeihin."

"Kysymyshän on, että rupeeko valtio keräämään pössyttelystä verotuloja. Kannabista kasvaa ja palaa vähintäänkin yhtä paljon, oli se laillista tai ei. Miettisin maiden/osavaltioiden, jotka sen laillistaneet, hyöty-haittoja. Kannabiksestahan on tutkitusti helpotusta ja apua moniin sairauksiin ja vaivoihin. Mielestäni ei ole mitään 'porttihuumetta' olemassa. Jos ihmisen mieli on altis kokeilemaan ja halu päihdyttää itseänsä, kyllä jokaiselle jotain löytyy."

"Syön selkäsärkyyni (välilevytyrä) tosi vahvoja huumeeksi luokiteltavia lääkkeitä. Ennemmin joisin pari kupposta kannabisteetä päivässä kun sitä kupeittain juon muutenkin. Mitä pitkäaikainen vahvojen kipulääkkeiden käyttö tekee esim maksalle ja munuaisille?"

...kannabiksen laillistamista vastaan:

(Huomenta Suomessa käytyyn keskusteluun viitaten:) "Jo on puhetta kannabisyhdistyksen PJ:lta. Autoa työkseen ajava, esim. linja-autonkuljettaja ajelisi pöllyissään asiakkaat kyydissä. Irti huumeista-yhdistyksen Mirka Vainikka puhuu asiaa. Alkoholi jo yksin aiheuttaa suuret ongelmat, ei tarvita enää kannabista lisäksi."

"Miksi huumausaine pitäisi laillistaa!!?? Syyksi ei riitä konkurssikypsän valtion tulojen lisääminen. Huumeet ,alkoholi,pillerit ja kaikki muut päänsekoittajat aiheuttavat jo liiankin paljon rikollisuutta,sosiaalisia ongelmia,puhumattakaan rikollisuudesta ja perhetragedioista. Päinvastoin voimavaroja huumeiden vastaiseen toimintaan tulisi lisätä.!"

"Vaatisi ihan liikaa lainsäädäntöä, jotta jakelu ja käyttö saataisiin lain piiriin. Kuinkahan moni olisi valmis ostamaan paukkunsa verotettuna esim. alkosta? Aineiden laatu tuskin paranisi kulmamarkkinoilla, todennäköisesti päin vastoin, kun salakuljetettua saisi pikkasen halvemmalla. Ja jos käyttö laillistettaisiin, kasvatus tulisi olemaan laitonta (onhan viinan polttokin) ja siitä kiinnijäädessään joutuisi oikeasti kuseen, sillä silloin joutuisi istumalla korvaamaan valtiolle arvioidut veromenetyksetkin...."

"Kannabis on idioottien huume. Yhtä paha kun mikä tahansa muukin. Ja kyllä on porttihuume, nähnyt lähipiirissä turhan monta tapausta missä eka poltellaan, sitten kokeillaan sieniä, sit syödäänkin essoja, lappuja ja niiden jälkeen siirrytäänkin piriin. Että se on oikeastaan hiisaajien oma pikku kannabisajatus ettei se aiheuta mitään pahaa. Ei muuta kuin psykooseja, riippuvuuden siinä missä muutkin, muuttaa persoonaa ja ajatusmallia. Ihmiset jää vaan paikoilleen, ei edetä mihinkään suuntaan. Ja kyllä, kannabis aiheuttaa krapulan. Ja vieroitusoireet myös. Toivon sydämmestäni ettei sitä laillisteta koskaan."

...ja siltä väliltä:

"Sepäs se kun kaikki kannabis ei ole "puhdasta luonnontuotetta" vaan toisissa on thc pitoisuus korkeammalla. Mun mielestä ei voida yleisesti puhua kannabiksesta koska moni synteettistä kannabista käyttävä luulee sen olevan ihan yhtä luonnontuotetta kuin lääkekannabis."

"Oli laki mikä hyvänsä niin pilvi on tullut jäädäkseen ja on todella yleistä tänä päivänä. Uskaltaisin jopa väittää että Itä-Helsingissä kasvaa hamppua joka toisessa kerrostalossa."

"Lääkekäyttöön ehdoton kyllä. Viihdekäyttöön ei välttämättä. Jos kannabis laillistettaisiin Suomessa turha luulla että siitä tulisi halpa päihde. Todennäköisesti törkeästi rahastettu premium päihde."

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja