Mainos

Kanerva myöntää tekstiviestit seksitanssijalle

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) on myöntänyt lähettäneensä eduskunnan virkakännykällään tekstiviestejä tanssija Johanna Tukiaiselle ja tämän siskolle.

- Viestitelty on, mutta ei missään dramaattisissa ihmissuhdeasioiden merkeissä, Kanerva sanoi Brysselissä.

Kanerva kiisti, että hän olisi aiemmin jo kiistänyt viestit. Hänen mukaansa hän oli vain sanonut asiaa viime viikolla kysyneelle toimittajalle, ettei halua kommentoida kohua.

Ulkoministeri sanoi, ettei keskustellut asiasta erikseen kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen kanssa. Katainen on julkisuudessa sanonut toivovansa Kanervalta harkintaa, jos kohu pitää paikkansa.

- Kyllä hän minut tuntee, ei sitä sovi sanoa, hieman vaivautuneen oloinen Kanerva hymyili.

Kanervan mukaan on ennen kaikkea äänestäjien tehtävä arvioida, miten tekstiviestit vaikuttavat hänen uskottavuuteensa ulkopolitiikan hoitajana.

Hänen mukaansa yksityiset tekstiviestit ja puhelut kuuluvat kiinteänä osana eduskunnan kännykkäetuun eikä niitä voi erottaa.

Tekstiviestikohu käynnistyi viime viikolla, kun Hymy-lehti kertoi Kanervan lähettäneen eroottisena tanssijana tunnetulle Tukiaiselle jopa pari sataa tekstiviestiä.

Katainen oli tänään illalla hallitusryhmien puheenjohtajien huomista kehysriihtä pohjustavassa palaverissa. Hän ei enää halunnut kommentoida tapaus Kanervaa tämän tunnustuksesta huolimatta. Katainen kertoi avustajansa välityksellä sanoneensa jo viikonloppuna asiasta kaiken sanottavansa.

Jo toinen kerta

Kanervan viestiliikennettä selvitellään julkisesti vakavammassa sävyssä jo toista kertaa. Kesällä 2005 silloinen eduskunnan varapuhemies joutui ahdinkoon samasta syystä: yöllisten tekstiviestien lähettelystä nuorille julkkisnaisille.

Kohu ehti velloa ja paisua jonkin aikaa, kunnes kokoomuksen puheenjohtaja Katainen puuttui asiaan keskusteltuaan Kanervan kanssa. Hän sanoi tuolloin, että Kanerva olisi voinut käyttää parempaa harkintaa asiassa ja korosti kokoomuksen edellyttävän omiltaan ehdottomasti hyviä käytöstapoja. Varapuhemiehen asema edellytti Kataisen mukaan vielä tarkempaa arviota omista tekemisistään.

Katainen sanoi myös puheenjohtajana toivovansa, ettei tällaisia juttuja tulisi hänen puolueensa ihmisistä julkisuuteen.

Kanerva pääsi vielä samana iltana esittämään oman pahoittelunsa tapahtuneesta A-Studion suorassa haastattelussa. Katuvainen esiintyminen teki tehtävänsä, ja kohu hiipui.

Asia kuitenkin muistettiin vielä seuraavana talvena protestinmakuisessa eduskunnan puhemiehistön vaalissa, jossa Kanervan ryhmätoveri Maija Perho sai 22 ääntä. Kanervan äänikadon syyksi arveltiin edelliskesäistä tekstiviestijupakkaa.

Kokoomusnaisten vetäjä toivoo Kanervalta enemmän harkintaa

- Toivon Ilkka Kanervalta jatkossa enemmän harkintaa tällaisissa asioissa, kommentoi kokoomuksen naisten liiton puheenjohtaja ja kansanedustaja Henna Virkkunen puoluetoverinsa tekstiviestittelyä.

Virkkunen huomauttaa, että Ilkka Kanervan ehdottomia vahvuuksia ovat sosiaalinen aktiivisuus ja suhteiden luominen, joista hän saa paljon kehujakin.

- Mielestäni tässä asiassa hänen suhdeverkostonsa ja aktiivisuutensa on jo vähän liian laajaa.

Kokoomusnaisten vetäjän mukaan Kanerva hoitaa hyvin tehtäväänsä, ja saa siitä myönteistä palautetta.

- Hänen asemassaan olevan ihmisen on kuitenkin käytettävä harkintaa. Politiikkaa arvioidaan kokonaisuuden perusteella, eivätkä tämäntyyppiset tapahtumat anna hyvää kuvaa henkilöstä.

Virkkunen kertoo, että kokoomusnaisten kesken ei ole vielä käyty keskustelua tekstiviestikohusta, koska se alkoi vasta viime viikon lopulla. Hän kuitenkin arvelee, että aiheesta puhutaan huomenna kokoontuvassa eduskunnassa.

- Eihän tässä ymmärtääkseni ole tapahtunut häirintää, vaan päin vastoin molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä viestintäänsä. En tiedä ihan tarkkaan, mistä asiassa on kyse, mutta eivät tällaiset kohut tietenkään kenenkään mieltä ylennä.

Lue myös:

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.